Zaharijev reaguje : Nije tačno da nismo pomagali porodici sa šestoro dece

BOSILEGRAD-TRGOVIŠTE-VRANJE

Predsednik opštine Bosilegrad Vladimir Zaharijev reagovao je na tekst u kome je apel za pomoć samohranoj majci sa šestoro dece.

Evo njegove izjave.

“Informacija koju ste objavili ništa nije istinito. Dostična osoba o kojoj se priča je živela gore s mužem koji je u najmanju ruku bio čudan tip. To neću ja da ona potvrdi, nego će da potvrde razni ljudi. Ona je sve vreme uzimala socijalnu pomoć, ne znam koji je iznos, jer to ide preko našeg Centra za socijalni rad i to daje država. Na to ne mogu da utičem, ali znam da ko god dođe iz Bosilegrada mi mu pomažemo da dobije dokumentaciju preko koje će ostvariti pravo na socijalnu pomoć.

Dalje, ona je počela da radi u školi kao pomoćni radnik u selu Dukat, međutim, njen pokojni muž joj nije dao da radi. To su mi potvrdili učitelj Borko koji tamo radi, kao i profesor bugarskog Slavko, a njena deca su iz škole odsustvovala po nedelju dana, pa dve, mesec i na kraju su prestala da idu u školu. Zbog toga što nisu išli u školu oni nisu mogli da imaju potvrdu i zato nisu ni imali dečji dodatak.

Proverio sam, oni nisu ni podneli zahtev za dečji dodatak jer je osnovni papir da dečica pohađaju školu. Zbog toga što nisu deca pohađala školu bila je prijava zbog koje je i tužilac dolazio u Bosilegrad, u Centar za socijalni rad, i sprovodio delo protiv te familije zato što oni nisu hteli da daju decu da idu u školu. Kad je video da mora da da decu u školu, jer će u protivnom da odgovara, on ih je povukao i otišli su u Trgovište. Uopšte se nikad nisu javili, a vodili su se na adresu kod nas.

Zašto i pod kojim uslovima su tamo otišli, ja zaista ne znam.

Mi smo imali sijaset molbi da dečica idu u školu i da ona bude pomoćni radnik, u sadašnjim uslovima pomoćni radnik ima nekih 20-30.000, ne znam tačno… To je pola radnog vremena. Ona je to odbila plus što joj to muž nije dao. Čak joj on nije dao ni da se porađa u Bosilegradu sa najmlađom decom. U to vreme smo ih obilazili, moj zamenik Stefan Stojkov je bio, načelnik Opštinske uprave Miodrag je bio, nosili su im hranu, opremu, pomoć… Mi ih nismo ostavili, ali muž nije dao da oni sarađuju i sa opštinom i sa državom.

Pitamo da li je opština spremna da joj sada pomogne, bez obzira na sve?

Zaharijev kaže : Sada kada joj je muž umro, pošto se vodila na nas, mi smo preuzeli sve troškove sahrane, i dovoženje i sve što je trebalo smo platili mi iz opštine preko Centra za socijalni rad na osnovu jednokratne pomoći. Ja sam poslao moju ekipu, koji obilaze teritoriju, nose iz opštine hranu, itd., tu je Vladan, tu je Sava, i oni su išli kod nje, da joj na lice mesta donesu paket s hranom. Za to postoje slike, dokumentacija i po ko zna koji put joj je ponuđeno da dođe ida bude pomoćni radnik, da deca idu i uče u školi. Ona je rekla ne, hvala, ja ne mogu, sada sam ovde, prebaciću se u Centar za socijalni rad u Trgovište. Ja sam pitao direktora našeg Centra za socijalni rad, Predraga Đorđevića, i on je potvrdio da je ona sada kod koleginice Milene u Trgovištu.

Dolazili su i prosvetni inspektori iz Leskovca, sa direktorom škole, pedagozima, psiholozima, išli su kući kod njih da mole, ali on se krio, nije hteo da čuje da njegova žena radi, ne znam iz kog razloga…

Mislim da sve potiče od mojih političkih oponenata, koji su njeno ime našli da mene kritikuju, jer nemaju drugii način. Mene ovde narod voli, a oni pokušavaju da mi nađu neku mrlju”, rekao je Zaharijev a mi njegovu izjavu prenosimo u celini. (kraj) LJS/MN

Ljudi iz opštine Bosilegrad i Zaharijev su reagovali na ovaj tekst .

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare