Za vikend u Vranju „Karavan igre“

VRANJE

Uz podršku Fondacije Art Mentor iz Lucerna i Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave Republike Srbije, Nacionalna fondacija za umetničku igru i Beogradski festival igre, realizuju projekat ,,Karavan igre“ u 15 gradova, među kojima je i Vranje.

U subotu, prvog dana manifestacije u sali Doma vojske u Vranju biće prikazana četiri filma. Projekcije počinju u 15 sati.

Narednog dana, u nedelju 1. oktobra, Aja Jun, direktorka Beogradskog festivala Nacionalne fondacije za umetničku igru u 10 sati održaće predavanje na temu ,,Baleti, savremena igra i kreativne industrije“. Planirani su i otvoreni časovi baleta, savremenih igara i predstava za decu ,,Mali princ“.

Manifestacija će biti završena baletskim gala koncertom, kada će nastupiti prvaci Narodnog pozorišta iz Beograda, učenici Baletske škole Nacionalne fondacije za umetničku igru i Baletske škole ,,Dimitrije Parlić“ iz Pančeva.

Ideja je da ,,Karavan igre“ kroz edukativni program ponudi brojne aktivnosti, približi klasičan balet i savremenu igru svim zainteresovanim učesnicima i posetiocima i da istovremeno pruži drugačiji kulturni sadržaj.

Gradonačelnik Vranja, dr Slobodan Milenković povodom održavanja manifestacije ,,Karavana igre“ i Aja Jung direktorka Nacionalne fondacije za umetničku igru, održaće zajedničku konferenciju za novinare, u nedelju 1. oktobra u 12 sati, u Domu vojske.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare