Lokalna poreska administracija opominje više od 9.000 građana

BUJANOVAC

 

Odeljenje Lokalne poreske administracije opštine Bujanovac poslalo je više od 9.000 opomena na adrese Bujanovčana koji imaju dugovanja veća od 1.000 dinara, rekao je za JUGpress načelnik ovog odeljenja Zilćefli Šerifi.

„Lokalna poreska administracija sprema i opomene za pravna lica, a izvršavaju se i prinudne naplate od fabrike „Simpo“ i Bujanovačke Banje. Delom zbog prinudne naplate od 6.5 miliona dinara od „Simpa“, ukupna uplata za prvih šest meseci ove godine veća je za oko 8 miliona dinara u odnosu na isti period prošle godine“, naglasio je Šerifi.

U izveštaju Lokalne poreske administracije za prvu polovinu tekuće godine stoji podatak da je uplata iznosila 28 miliona dinara, što predstavlja skromnih 6,4 odsto od oko 449 miliona dinara koliko iznose prihodi u opštinskoj kasi za naznačeni šestomesečni period.

„U poslednjih par godina ukupna godišnja naplata se kreće oko 55 miliona dinara. Najveći deo tog iznosa čine uplate na ime firmarina, poreza na imovinu fizičkih i pravnih lica, kao i naknade za životnu sredinu“, istakao je Šerifi.

Inače, iznosi za firmarinu su sada nešto veći, s obzirom da se obračunavanje ove takse vrši na osnovu prosečne zarade u opštini koja je veća za oko 4.000 dinara.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare