Za vikend na Kardiohirurgiji operisano troje bolesnika sa liste čekanja

NIŠ

Protekle subote i nedelje na Klinici za kardiohirurgiju UKC Niš operisano je troje bolesnika sa liste čekanja za kardiohirurske operacije u clju smanjivanja liste čekanja.

                           „Na ovaj način krenuli smo u realizaciju predloga naših mladih lekara da se radi i vikendom bez finansijske naknade u cilju smanjivanja liste čekanja. U vremenima kada se obecanja olako daju i retko ili gotovo nikada ne ispunjavaju, celokupno osoblje Klinike i posebno mladi kardiohirurzi pokazuju da su im humanost, principi Hipokratove zakletve i svetinja belog mantila najvažnije vrednosti za koje se vredi boriti. Beskrajno ponosan na sve njih, na njihovu posvecenost i stručnost i na njihovu resenost da ispune datu reč, obecanje stavljajući u prvi plan pacijenta i njegove potrebe“, napisao je direktor Klinike za kardiohirurgiju profesor dr Dragan Milić.

                        Na Klinici za kardiohirurgiju UKC Niš je u toku 2022.godine ukupno  hospitalizovano 959 pacijenata a ambulantno pregledano 8771.  Operisano je 526 bolesnika od toga 306 kardiohirurskih i 220 vaskularnih.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare