Narodna stranka : Gradska vlast u Vranju ne vodi brigu ni o čemu

VRANJE

S obzirom da je trenutna situacija u Vranju alarmantna jer je grad pod vlašću Srpske napredne stranke postao potpuno devastiran u svakom pogledu, a nesumnjivo je da će se takav trend nastaviti i u budući, jer je gradska vlast pokazala i dokazala da je nesposobna i da nije dorasla situaciji da grad vodi u interesu građana, saopštila je danas Narodna stranka Vranje.

“Ako pogledamo grad očima racionalnog i politički neostrašćenog posmatrača, videćemo da Vranje svakim danom sve više propada i postaje ruina.

Gradska vlast ne vodi brigu ni o čemu.

Kao što smo više puta ponavljali gradska infrastruktura je u očajnom stanju, ekonomska situacija građana sve gora, nezaposlenost sve veća. 

U Vranju za sve ovo vreme vladavine Srpske napredne stranke nije došla nijedna ozbiljna investicija, a zbog katastrofalne ekonomske situacije, ogromne inflacije i slabe kupovne moći građana, a sve većih kirija, u Vranju su mnogi mali preduzetnici bili prinjuđeni da zatvore svoje radnje, te je u gradu sve više praznih lokala.

Stoga nas i ne čudi sve veće iseljavanje naših sugrađana, naročito mladih, a sve zbog nemogućnosti da u svom gradu dobiju priliku da se zaposle bez pritiska, ucene i članske karte Srpske napredne stranke. To je, nažalost, i potvrđeno na minulom popisu stanovništva čiji rezultati govore da se u Vranju u poslednjih deset godina  broj stanovnika smanjio za deset hiljada.

Sve su to rezulti politike Srpske napredne stranke, politike laži, obmana, pretnji i ucena.

Pa gde je to famozno rešenje za 1200 radnika Geoksa koji su ostali bez posla, a koje je Vučić javno obećao?

Gde su te investicije i ulaganja koja su od Srbije stvorile ekonomskog tigra?

Gde su ti leteći automobili koje ćemo da proizvodimo i svinjske nogice koje ćemo da izvozimo?

Pod vlašću Srpske napredne stranke Srbija je postala ništa drugo do zemlja motača kablova, a Vranje kao grad socijalna kategorija, budući da se sve veći broj naših sugrađana obraća za neki vid socijalne pomoći.

Zbog ovakve ekonomske situacije kakva nas prati u poslednjih deset godina, a s obzirom da je u Vranju sve manje stanovništva, Gradski odbor Narodne stranke Vranje predlaže gradskoj vlasti da upute zahtev Vladi Republike Srbije da Vranje proglase nerazvijenim područjem, kako bi na kontu toga obezbedili dodatna sredstva iz budžeta Republike Srbije, da se ta sredstva usmere domaćim privrednicima kao podsticaj, kako bi oni mogli da razvijaju svoje biznise u skladu sa postojećom situacijom i time stvore uslove za nova radna mesta. Time bi se umanjio odliv stanovništva, a samim tim i osigurao opstanak našeg grada”, navodi Narodna stranka Vranje.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare