ZA TRI GODINE URAĐENO 17 PLANOVA

LESKOVAC

Područje grada GUP-om je podeljeno na 19 planova generalne regulacije, od kojih je do sada završeno 17, a narednih meseci će se pred Skupštinom naći i preostala dva. Time će čitavo područje grada biti pokriveno planovima generalne regulacije, planskom dokumentacijom na osnovu koje mogu da se izdaju lokalcijski uslovi, građevinske dozvole i ostalo, rečeno je na današnjoj  konferenciji za novinare.

 

Realizacija i sprovođenje Generalnog urbanističkog plana (GUP) kroz planove generalne regulacije, bila je tema konferencije za novinare na kojoj su govorili Ivana Joksimović, glavni urbanista grada i predsednik komisije za planove, i Nenad Cvetković, predsednik skupštinskog Odbora za urbanizam, komunalno-stambena pitanja i delatnosti od opšteg interesa.

Očekuje se da će do izbora biti održana još jedna sednica Skupštine na kojoj će biti usvojena i poslednja dva plana generalne regulacije, čime će čitavo područje grada Leskovca biti pokriveno planovima generalne regulacije.

 

Od 2010. do 2012. godine urađena su samo dva plana generalne regulacije, PGR 10 i 16, a ukupno je područje grada Leskovca bilo podeljeno na 19 planova, rekao je Nenad Cvetković.

„U poslednje tri godine se u kontinuitetu dosta radilo na tome, svake godine je usvajano pet do šest planova. U 2013. godini usvojeno je šest planova, u 2014. godini još pet, 2015. šest i na početku 2016. očekuje se usvajanje još dva poslednja plana generalne regulacije.

„Ovo je kolektivni rezultat, dodao je on, gradonačelnik je određivao tempo izrade urbanističkih planova, preko Gradskog veća i Skupštine koja je sve planove usovjila. Svih 17 planova generalne regulacije usvojeno je jednoglasno.

Leskovac planovi 1

Finansijska vrednost tih planova, koje su radili urbanisti Sektora za urbanizam pri Direkciji za urbanizam i izgradnju, je preko 75 miliona dinara.

„Celinu zaokružujemo sa strateškim dokumentom, Generalnim urbanističkim planom, koji obuhvata površinu od oko 4.000 hektara. Preostala dva plana stavljena su na javni uvid 10. februara, i apelujem na građane i stručnu javnost da prate sve aktivnosti vezane za javni uvid. Javni uvid je obajvljen i na sajtu grada, kao i na sajtu urpave za urbanizam i Direkcije.Građani mogu doći i pogledati izložene crteže za ova dva plana, a to je plan generalne regulacije za naselje Bobište i naselja Bratmilovce i Ančiki. Zainteresovani mogu postaviti određena pitanja i u propisanom roku od mesec dana priložiti svoje primedbe i sugestije koje će biti razmatrane. Građani su se do sada poslednjih dana predviđenog roka javljali sa primedbama, što je neblagovremeno, jer se one ne mogu razmotriti, pa apelujem da sada učine to što ranije.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare