NISU SVI NACELNICI CLANOVI STRANKE AL SU U STRANACKOM SAVETU (??!!)

 

LESKOVAC

 

Konferenciju za novinare održao jedanas  Savet za zdravstvo Srpske napredne stranke i pritom je bilo govora o zdravstvenoj politici Srpske napredne stranke u Leskovcu, kao i o rezultatima koje su Dom zdravlja i Opšta bolnica Leskovac postigli u prethodnom periodu.

 

Mina Cvetanović je iznela podatke da je nastavljena adaptacija i rekonstrukcija Doma zdravlja i gotovo svih zdravstvenih ambulanti u svim krajevima našeg grada. U ovu svrhu uloženo je oko 19.200.000 din. Zahvaljujući donacijama nabavljen je dijagnostički monitor u vrednosti od 1.200.000 dinara i kolor dopler vrednosti 3.600.000 dinara.

Za tri godine u Domu zdravlja broj zaposlenih na neodređeno vreme smanjen je za 178, a za sve to vreme jedno rešenje na neodređeno vreme dobio je doktor medicine koji radi u jednoj od najisturenijih zdravstvenih ambulanti, udaljenoj oko 20 kilometara od matične ustanove. Finansijski gledano na godišnjem nivou, a na ime zarada ušteđeno je preko 120.000.000 dinara.

Dug Opšte bolnice Leskovac prema dobavljačima prilikom preuzimanja dužnosti bio je oko 130 miliona dinara. Posle godinu dana, tj. krajem 2014. godine izmirene su obaveze prema dobavljačima i na današnji dan nema nikakvih dugovanja, nema neugovorenih radnika i broj uposlenika je manji od 1257, koji je Vlada Srbije dala kao maksimalan broj zaposlenih. Uz maksimalno angažovanje gradonačelnika Leskovca i predsednika Gradskog odbora SNS Gorana Cvetanovića i menadžmenta Opšte bolnice, za nešto više od dve godine donacijama privrednika iz našeg grada ova ustanova je promenila svoj izgled. Za ovo vreme uređeno je 10 apartmana, adaptirani su sanitarni čvorovi na nekoliko odeljenja i nabavljena je značajna oprema, kao što su:

Dva kolordoplera na službi ginekologije, EKG aparat za službu interne medicine, inkubatori za neonatologiju, defibrilator – služba anestezije, dva pacijent monitora – služba anestezije i drugo. U SNS-u su posebno ponosni na akciju koju lekari Saveta za zdravstvo sprovode dve godine unazad svake subote, a koja je dvostruko značajna. Važna je za sve mlade lekare koji na taj način ostvaruju kontakte sa pacijentima i stiču iskustvo, ali je značajna i za sve naše građane koji u okviru ovih akcija imaju priliku da prekontrolišu svoje zdravlje,rečeno je na pomenutoj konferenciji za medije.

Na pitanje zašto u stranačke akcije pripisuju i donacije građana i poslovanje Doma zdravlja i Opšte bolnice, odgovorio je Nebojša Dimitrijević, direktor Opšte bolnice koji je rekao da su sve donacije koje su došle u bolnicu dobijene na inicijativu gradonačelnika i članova Saveta za zdravstvo SNS-a.

„Radi se o donacijama privrednika i građana ovog grada koji su prijatelji stranke, a ne o budžetskim sredstvima grada Leskovca. Kao potpredsednik SNS-a i direktor Opšte bolnice sam pokazao način na koji mogu da organizujem rad bolnice, a potpuno mi je nebitno da li će neko pomoći bolnici zbog mene lično, zbog gradonačelnika, zbog stranke ili nekog svog ubeđenja. Važno mi je da to dođe u leskovačku bolnicu i da pacijenti osete boljitak.“

Dodao je Dimitrijević i da očekuje još jednu donatorsku konferenciju od strane naših privrednika. Tu akciju vodi načelnik regiona i ona se odnosi na funkcionisanje bolnice u vanrednim situacijama u kojima je on komandant.

„Biće i akcija koje će da vodi gradonačelnik, biće akcija koje ćemo da vodimo i mi kao stranka, ali sve je to zbog boljitka pacijenata“ najavio je Dimitrijević.

 

 

 

NISU CLANOVI AL SU CLANOVI

Konferenciji su prisustvovali i načelnici i direktori za koje je rečeno da jesu članovi Saveta za zdravstvo, ali nisu članovi Srpske napredne stranke. Potpredsednik SNS-a i direktor Opšte bolnice Nebojša Dimitrijević da je važno da se radi za dobrobit zdravstva u ovom gradu i puno lekara i načelnika pomaže u svemu iako nisu članovi stranke.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare