Za sredjivanje divljih deponija sedam miliona

NIŠ

Za čišćenje 30 divljih deponija na području grada  Niš je izdvojio  oko sedam miliona dinara – rečeno je na sednici Gradskog veća. Šest od ovih lokacija biće ozelenjeno jer je to jedini način da na tim mestima više ne niču deponije.

„Izabrali smo šest lokacija na teritoriji grada Niša koje su već očišćene i ove godine ćemo te lokacije urediti. Ozeleniće se dendromaterijalom, kako bi građani stekli naviku da tu više ne bacaju đubre“, rekla je sekretar Sekretarijata za zaštitu životne sredine Ivana Krstić. Ona je dodala da su gradske opštine dale predlog koje deponija koje će se ozeleniti. Plan je da se očiste i divlje deponije kod Vrežinskog mosta, zatim u Gornoj i Donjoj Trnavi, Paligracu, Mezgraji, Trupalu, Humu i Sečanici koje se nalaze na teritoriji Gradske opštine Crveni Krst. Na Paliluli će se čistiti deponije kod sela Popovac, Gabrovac, Krušce i na 2 mesta u Suvom Dolu.

 

Na Panteleju je planirano čišćenje 2 deponije u Vrežini i na putu za Vinik i Matejevac, dok se na teritoriji Niške Banje čisti ulaz u Jelašnicu, naselje Nikola Tesla, Radikina Bara, Ulica Srpskih junaka i Novo groblje u Banji.

.Jedna od najvećih nalazi se u blizini bolnice u Gornjoj Toponici I tamo se đubre gomila iako u blizini postoje kontejneri. Druga je pored drvenog mosta u Tvrđavi , na izlazu prema tehničkim fakultetima.

 

Deponije se nalaze uglavnom na seoskom području, u okolini Niša, a nastale se u prethodnih godinu i po dana. Na ovaj način biće uklonjeno oko 3 ipo hiljada kubnih metara đubreta .

Direktor Javno-komunalnog preduzeća „Medijana“ Bratislav Vučković podsetio je da se iz gradske kase svake godine izdvajaju značajna sredstva za čišćenje divljih deponija. Prošle godine za tu namenu utrošen je tri miliona dinara.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare