Za rekonstrukciju ulice Miloša Obilića 5,3 miliona , za ulicu Jug Bogdanova 9 miliona dinara.

LESKOVAC

Ukupno 14,3 miliona dinara izdvojeno je za rekonstrukciju dve ulice u Leskovcu u kojima su radovi u toku.
U toku su radovi na rekonstrukciji ulice Miloša Obilića za koje je iz budžeta planirano 5,3 miliona dinara.

Istovremeno, u ulici Jug Bogdanova danas se započinje sa radovima vrednim 9 miliona dinara.

Radove je danas obišao gradonačenik Leskovca Goran Cvetanović koji je rekao da se radovi izvode na ulicama koje po gabaritu otprilike pripadaju srednjem nivou, ali su veoma prometne i povezuju širi centar grada sa jednim od najvećih naselja – Hisarom” i dodao da je u ovim ulicama kolovoz bio u veoma lošem stanju.

“Na prvoj se radovi izvode već 15-ak dana i biće asfaltirana u dužini od 190 metara, dok na drugoj radovi počinju danas, a trasa rekonstrukcije je duga 280 metara. Stanovnici Leskovca će za dva meseca dobiti skoro 500 metara rekonstruisanih ulica ukupnim ulaganjem od 14,3 miliona dinara”, rekao je Cvetanović.

On je rekao i da je od 2013. godine za izgradnju, sanaciju i rekonstrukciju saobraćajnica izdojeno više od milijardu i osamsto miliona dinara.

„Nastavićemo sa ulaganjima u ovu oblast jer je razvoj putne infrastrukture neizostavna karika u lancu postizanja uspeha, sve u pravcu kvalitetnog razvoja jednog grada. Dobri putevi značajni su za privredni i ekonomski rast, pa samim tim imaju veoma bitnu ulogu u opštem razvoju jedne društvene zajednice,“ , rekao je Cvetanović.

Direktor JP Urbanizam i izgradnja Novica Nikolić rekao je da je u ulici Jug Bogdanovoj izvođač radova Amb gradnja iz Mramora i preduzetnička radnja Aleksandar Stojanović iz Niša, da je rok za izvođenje je 45 dana .

Na pitanje novinara JUGpressa da li će radovi biti završeni u roku, rekao da se “nada ” da će tako biti.

On je rekao da će u ulici Miloša Obilića prvi sloj asfalta ugraditi do kraja nedelje, da radovi teku planiranom dinamikom, kao i u ulici Jug Bogdanovoj.

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare