Za program podrške nedovoljno razvijenim opštinama 245 miliona dinara

NIŠ

Novica Tončev, ministar u Vladi Srbije zadužen za unapređenje razvoja nedovoljno razvijenih opština, u sredu 29.marta, će u sali Oficirskog doma u Nišu, sa početkom u 12 sati, potpisati ugovor o dodeli sredstava za realizaciju Programa podrške unapređenja razvoja izrazito nedovoljno razvijenih opština Srbije u ukupnom iznosu od 245 miliona dinara.  Potpisivanju ugovora sa predsednicima nedovoljno razvijenih opština Srbije prisustvovaće i gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

                    U okviru mere 1 koja se odnosi na unapređenje kapaciteta izrazito nedovoljno razvijenih opština, sredstva se mogu koristiti za izgradnju i rekonstrukciju komunalne infrastrukture, izgradnju, rekonstrukciju i adaptaciju objekata iz oblasti obrazovanja, zdravstva, turizma, socijalne zaštite, kulture, sporta i vodoprivrede. Takođe i za opremanje objekata iz oblasti obrazovanja, zdravstva, turizma, socijalne zaštite, kulture, sporta, vodoprivrede i drugih objekata u svojini jedinica lokalne samouprave i nabavku opreme u funkciji obavljanja delatnosti iz nadležnosti jedinica lokalne samouprave.

                U okviru mere 2, koja se odnosi na preduzimanje mera u cilju smanjenja siromaštva sredstva se mogu koristiti za aktivnosti u oblasti pružanja usluga pomoći u kući starim i bolesnim licima; oblasti pružanja usluga dnevnog boravaka, usluge ličnog pratioca deteta i personalne asistencije i direktnu podršku marginalnim grupama (jednokratne pomoći, narodne kuhinje i dr). (kraj) VP/ MN

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare