Ukinut rok za prijavu i obnovu statusa poljoprivrednog gazdinstva

LESKOVAC-BEOGRAD-VRANJE-NIŠ

Ministarstvo poljoprivrede saopštilo je da krajnji rok za prijavu u sistem eRPG ne postoji i da to pruža mogućnost poljoprivrednicima, i drugima koji registruju svoja poljoprivredna gazdinstva, da prijavu i obnovu statusa gazdinstva mogu da regulišu sve do trenutka podnošenja zahteva za željenu subvenciju❗️

Raniji rok za prijavu i obnovu statusa poljoprivrednih gazdinstava je bio do 1, aprila a dodatne probleme su izazivale neusklađenosti između postojećih podataka u Republičkom geodetskom zavodu i onoga što je novi sajt za registraciju poljoprivrednih gazdinstava “povukao”.

Iz ministrstva poručuju da “početak raspisivanja javnih poziva, 3. aprila, nikako ne znači da je to krajnji rok za prijavljivanje u eRPG, koji je neograničen”.

” U slučaju da javni pozivi za subvencije, koje su predmet vašeg interesovanja, počinju kasnije, nema potrebe da žurite sa ažuriranjem i obnovom statusa gazdinstva.
Prvi javni poziv koji će biti raspisan 3. aprila je onaj za subvencije po hektaru i biće otvoren čak 45 dana, do 15. maja, kako bi svi poljoprivredni proizvođači imali dovoljno vremena za sređivanje stanja u registrima i obnove statusa gazdinstva”, poručeno je iz Ministarstva poljoprivrede. (kraj) LJS/MN

Prati
Obavesti me o
guest

2 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Dušan
Dušan
1 godina pre

Kako da ja prijavim svoje poljoprivredno gazdinstvo od 1,4 ha, kad ne znam gde se zemljište nalazi, koji je broj parcele, ali traže da platim za njega odvodnjavanje? Dug su “Vojvodina vode” nasledile od Poreske uprave 2016.god sve sa kamatama, a za porez na odvodnjavanje od 2013.god? Ni poreska uprava nema pojma za broj parcele, ni gde se zemljište nalazi! Ja koliko znam nikad nisam posedovao zemlju, jer ne volim poljoprivredu, a nisam nikad imao novca da zemlju kupim, i nisam mogao da je kupim ni pijan, najmanje 2013.god kad sam bio bez posla kao i sada! Dakle, kako da prijavim to nepoznato gazdinstvo, dobijem subvencije, i platim dug koji nisam dužan??? Katastar kaže da ja nema zemlje! Valjda sam imao, pa prodao???

Dusan
Dusan
1 godina pre
Odgovori  Dušan

Neznanje ne oslobadja odgovornosti. U tvom slucaju, to sto ne znas gde ti se zemljiste nalazi ne znaci da ne treba da platis svoja dugovanja.