Za najmlađu vlasotinačku publiku muzička basna “Lav i miš”

VLASOTINCE


Kulturni centar Vlasotince je za najmlađu publiku obezbedio pozorišnu predstavu „Lav i miš“ u izvođenju beogradskih glumaca Predraga Kolarevića i Tanje Damjanovski. Tekst po motivima poznate basne i režiju potpisuje Predrag Kolarević.
Obrada jedne od najlepših basni kroz priču i igru deci donosi pouke da neko može biti hrabar i ako je mali, kao i to da neko može biti uplašen i tražiti pomoć i ako je veliki, kao i to da koliko god da smo različiti možemo biti prijatelji.

  • Radimo basne, imamo više pozorišnih predstava baziranih na basnama, imamo baletske predstave za decu pokrivene klasičnom muzikom. Predstava „Miš i lav“ je pokrivena muzikom i plesnim numerama. Pored naravoučenija da nekada i slabiji može da pomogne jačem, da ne treba biti argontan prema slabijima od sebe i da ih treba poštovati i ceniti i da ponekada baš oni mogu da spasu život jačima od sebe, mi kroz predstavu provlačimo i druge pouke važne za našu najmlađu publiku – kaže Predrag Kolarević.
    Po njegovim rečima, deca se najbolje uče pozorišnom bontonu ako su pred njima vešti glumci, lepo sačinjena, upriličena i izrežirana predstava sa dobro odabranom muzikom jer će to privući i držati njihovu pažnju do kraja. Kako glumac kaže, nikako nije pristalica „kulture buke“ koja postaje pomodarstvo i često se provlači i kroz dečje pozorišne predstave.
    Inače u publici, pored predškolaca, bila su i deca koja koriste usluge Centra za decu i omladinu pri vlasotinačkom Centru za socijalni rad.(kraj) VS/MN
Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare