Za mere finansiranja i sufinasiranja privrednika grad izdvojio 15 miliona dinara

NIŠ

Od 2017. godine grad  Niš kroz mere finansiranja i sufinasiranja privrednicima koji posluju na teritoriji grada omogući unapređenje poslovanja.

Ove godine grad Niš je izdvojio 15 miliona dinara. Važno je napomenuti da će ovom prilikom prednost imati privredni subjekti koji nisu do sada dobijali pomoć, kao i mlađi od 30 godina i žene vlasnice privrednih subjekata. Neke od mera se odnose na nabavku opreme, na popravku i unapređenje opreme, izrade web stranice, kao i mere koja je izostala prošle godine da se kreditiraju mikro, mala i srednja preduzeća gde će grad plaćati kamatu kod poslovnih banaka,  reko je direktor Klerpa Dušan Radivojević.

“Plan  lokolanog eknomskog razvoja se donosi  petu godinu za redom. Od 2017.godine na ovamo Grad se svojski trudi da  kroz mere sufinansiranja  i finansiranja privrednicima koji posluju na teritoriji grada olakša i omogući olakšano poslovanje. Izdvojili smo 15 miliona dinara uz sve poteškoće  koje su nas zadesile. Javni poziv će uslediti nakon potvrde ovog plana na Skupštini grada Niša”, kazao je Radivojević.

     On je napomenuo da će ovom prilikom prednost imati subjekti  koji do sada nisu dobijali pomoć kroz sam KLER kao i žene, vlasnice  privrednih subjekata i mlađi od 30 godina.

     “Mere koje su predviđene planom lokalnog i ekonomskog razvoja odnose se, pre svega na nabavku opreme, na  njenu popravku i unapređenje opreme u smislu samog procesa proizvodnje i poslovanja, izrada  veb stranica i digitalizacija poslovanja. Tu je i mera koja je izostala prošle godine jer poslovne  banke nisu bile zainteresovane zbog situacije sa COVID-om  da kreditiraju mikro mala, srednja i srednja preduzeća. Ove godine ćemo ponovo realizovati tu meru sa poslovnim bankama gde će Grad plaćati kamatu za kredit kod poslovnih banaka. Od sredstava dobijenih krediom privredni subjekti će moći da nabavljaju i servisiraju opremu, da saniraju ili rekonstruišu poslovni prostor”, kazao je Radivojević.

      Iznos prve mere Grad  će finansirati do iznosa od 300.000 dinara, dok će se finansiranje kamate kredita   kod poslovnih banaka kretati od minimalnog iznosa od 100.000 do 1,5 miliona dinara.

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare