Za Leskovac ZAJEDNO: Pokušaj SNS da i sudstvo politizuje i zasnuje kompletnu diktaturu

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

LESKOVAC

Nakon sramnog i političkog stava Vrhovnog kasacionog suda da naplata troškova obrade kredita i osiguranja kod Nacionalne korporacije za osiguranje stambenih kredita jeste pravno osnovana, oglašavamo se kako bi pružili podršku građanima Leskovca i pozvali ih da pruže podršku protestima advokata, saopštila je Grupa građana “Za Leskovac ZAJEDNO”.

” Naime, jasno je svima da je Vrhovni kasacioni sud, nakon 3 godine promenio svoj stav u korist banaka da bi zaštitio bankarski lobi a iza svega stoji politički pritisak SNS-a. Građani Leskovca biće finansijski ugroženi ovakvim stavom jer će izgubiti parnične postupke i morati bankama da nadoknade troškove. Ovakvim postupanjem visoke sudske instance i očiglednog pritiska vladajuće većine na njih već siromašni građani postaće siromašniji dok će bogate finansijske institucije, banke, postati još bogatije.

Apelujemo na sve građane da shvate suštinu problema, da je novoizmenjeni stav Vrhovnog kasacionog suda u korist banaka isključivo politički i zarad zaštite bankarskog lobija. Da je ovakav stav još jedan pokušaj SNS-a da i sudstvo politizuje i zasnuje kompletnu diktaturu u ovoj zemlji. Leskovčanima pojašnjavamo da jedan ovakav potez ukazuje da će uskoro traženje bilo kakvog ostvarenja prava pred sudovima biti kompletno onemogućeno zahvaljujući postupcima vladajuće većine i da će se mešati u rad sudova i za predmete manjeg značaja”, navodi se u saopštenju.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare