KFOR: Situacija stabilna

PRIŠTINA

Bezbednosna situacija je stabilna, a Kfor nastavlja da sprovodi svoje aktivnosti u skladu sa svojim mandatom UN – proisteklim iz Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija iz 1999. godine, kako bi obezbedio bezbedno i zaštićeno okruženje i slobodu kretanja za dobrobit svih zajednica koje žive na Kosovu, saopštila je danas misija.

Povodom situacije na severu Kosova gde su od jutros na prelazima Jarinje i Brnjak raspoređene snage specijalne jedinice Rosu, na pitanje Kosova onlajna da li “Kfor prati aktuelnu situaciju i da li će ukoliko bude neophodno rasporediti svoje jedinice u cilju smirivanja situacije”, iz Kfora su odgovorili da je bezbednosna situacija stabilna.

Specijalne policijske jedinice Rosu raspoređene su jutros širom severa Kosova, što je izazvalo veliku uznemirenost kod Srba koji tamo žive.

Čelni ljudi Srpske liste došli su jutros na administrativni prelaz Jarinje da daju podršku okupljenim Srbima, posle pojavljivanja specijalnih jedinica Rosu.

Premijer Kosova Aljbin Kurti rekao je da “uspostavljanje reciprociteta za postavljanje privremenih kosovskih tablica za automobile sa srpskim registarskim oznakama nije želja Kosova, već nametanje Srbije”. 

Izvor: FoNet

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare