Za ,,Komrad“ vredna donacija

VRANJE

Kroz projekat ,,Jačanje kapaciteta lokalnih zajednica za reagovanje na migrantsku krizu“ Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) i Grad Vranje donirali su JKP ,,Komrad“ kamion za odnošenje smeća, zapremine 16 kubnih metara.

Projektni menadžer USAID Siniša Čađo je istakao da je ova donacija potvrda dugogodišnje, dobre saradnje sa lokalnom samoupravom.

,,Svi smo bili iznenađeni intenzitetom migrantske krize. S obzirom da je Grad Vranje od tranzitne stanice postao domaćin izbeglicama, porasle su i potrebe za njihovim zbrinjavanjem i rešavanjem mnogih problema. Lokalna samouprava ozbiljno je odgovorila izazovima, a ovaj projekat je još jedna potvrda odgovornog odnosa rukovodstva prema problemima migrantske krize”, kazao je Čađo.

U ime Komesarijata za izbeglice i migracije Republike Srbije Goran Čirić je istakao da se u svim prihvatnim i azilnim centrima kontinuirano radi na podizanju ekološke svesti, ali i edukaciji o tome koliko je važna lična i kolektivna higijena u kolektivnom smeštaju.

Tatjana Strahinjić Ristić menadžer UNDP je podsetila da je Vranje pružilo veliku pomoć migrantima u integraciji i socijalnoj koheziji i da je ova donacija od USAID ocenjena kao prioritetna, a sve u cilju lakšeg rešavanja problema uslovljenih prilivom migranata.

Gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković zahvalio se svim partnerima na ovoj donaciji.

,,Vrednost projekta je 93.000 dolara, a lokalna samouprva učestvuje sa 33.000. Realizacijom ovog projekta obezbedićemo bolje uslove za život migranata koji se nalaze na našoj teritoriji, ali i podići uređenost grada na viši nivo. Ovo je veoma značajna donacija za grad Vranje, zahvaljujući kojoj ćemo lakše odgovarati na probleme izazvane migrantskom krizom“, rekao je Milenković.

I direktor JKP ,,Komrad” Momir Stojiljković izrazio je zahvalnost i  istakao da će će donacija olakšati poslovanje preduzeća i doprineti čistijem i uređenijem gradu.

 Realizaciju projekata pomogli su UNDP, Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu i Komesarijat za izbeglice i migracije.

Gradonačelnik Vranja sa saradnicima, pre primopredaje organizovao je prijem za goste.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare