Za koga se sprema zemljište bivše “PLantaže”?

LESKOVAC

 

Utisak je da se atarski putevi skoro isključivo uredjuju u severnom delu grada a o tome koji će putevi biti uredjivani odlučuje Gradska uprava za privredu i poljoprivredu.

Na pitanje JUGpressa ko odlučuje koji će atarski putevi biti uredjeni odnosno koji putevi će ući u projekte sa kojim se konkuriše kod Ministarstva, načelnik ove uprave Boban Sokolović je odgovorio “o tome odlučuje Gradska uprava za privredu i poljoprivredu”

“Mi imamo 144 sela, po ovom projektu je maksimum 20 miliona dinara, a za taj novac se može uraditi tridesetak kilometara puteva u potpunom profilu. Svi traže, i mi gledamo da to prostorno rasporedimo. Recimo, u ovoj godini imamo taj raspored od Donjeg Brijanja pa do Grdelice sela, na zapadu prema Oruglici i Dadincu”.

Na konstataciju novinara JUGpressa da je utisak da se najviše radi na severu grada Leskovca, i pitanje da li to znači da ostali krajevi nisu zanimljivi za privlačenje stranih investitora, Sokolović je odgovorio:

“Nismo mi krivi što se u severnom delu  nalazi „Navip“ plantaža, i cilj nam je da tih 1.100 hekatara, koji su u jako lošem stanju, očistimo, a radi se o izuzetno skupim radovima, između 160 i 200 hiljada dinara po hektaru, na nekim lokacijama je skuplje čišćenje nego što vredi zemljište. Igrom slučaja zemljište je na severnom terenu, jer je investitorima interesanto hiljadu hektara na jednom mestu, dok je našim ljudima interesatno pet hektara.

Na naše pitanje da li to znači da već postoje investitori koje zanima ta površina, i o kojim invetorima se radi, Sokolović je odgovorio:

„Ima zainteresovanih investitora, ali je to još uvek sve nezvanično i o tome se još uvek konkretno ne može govoriti“, rekao je Sokolović.

 

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
izlizace se strpljenje,a nije Tojaga jedini krivac
izlizace se strpljenje,a nije Tojaga jedini krivac
7 godine pre

Ovo je pitanje za gradonacelnika. Oko njega su ljudi koji konkurisu da budu tim za razvoj grada koji privlaci investitore, kao nacelnik finansija i direktor direkcije i nacelnik uprave za imovinsko pravne poslove. Uprkos tome godinama nisu doveli nijednog. Da ih je svake godine zamenio sa po jednog novog, mozda bi ubo pravog saradnika ispred grada za razgovor s investitorom. Ovako se produzava agonija gde se ambiciozni guraju i prodaju sarenu lazu od 2011! Isti ljudi, a narod treba da poveruje da ce sad da nam krene. Uz to se proculo po kafanama da ne trpe nikog ko ima rezultat, da kao jastrebovi jurisaju po SNS, u nameri da se nametnu bez rezultata. Opozicija je na skupstini iznela koliko je slaba realizacija budzeta. Pare koje direkcija trosi na ulice, ne nadoknadjuje taksama i saglasnostima da zaradi, vec trose pare naroda po nahodjenju za izborni rezultat.Rec je o ljudima koji u svoj ugao, cose nisu sposobni da urade nesto, zaposlenima ne smeju nista, ne umeju da zavedu pravedan i strucan red, a stavili se da predvode grad u susret investitorima. Culo se i kako se namecu, nude raznorazne usluge, cast, prijatne poklone, paznju i mito , slikaju se, zure da prvi stignu u Belu Nelu, a kad ih gradonacelnik grdi, spremni su da kleknu, savijaju glavu jer su krivi, trpe pljuske, samo da jasu na celu kolone, bez ikakvog razuma, opravdanosti. Nije Tojaga prozvan za nedolazak investitora, nego ova cetvorica.

Tako I ovaj investira u svoj izborni kraj da sredi puteve, a Navip mozda i promasi investitor jer su aktuelni pregovaraci grada neozbiljni, samo drski i ne spavaju, dezuraju u sacekusama ispred gradonacelenika, nikad se ne zna sta ce da mu zatreba, mozda sa pola kila krvi rese svoje nedostatke, da opravdaju opstanak uprkos nedolazenju investitora. Da mu nametnu svoje pametno razmisljanje, od kojeg je grad video nula investitora sve ove godine.