Za izgradnju vodovodne mreže u Lipovici 15,5 miliona dinara

LESKOVAC

Za izgradnju vodovodne mreže u Lipovici u dužini od 4960 metara iz budžeta grada je izdvojena suma od 15,5 miliona dinara. Radove koji su u toku je obišao predsednik Privremenog organa Goran Cvetanović sa saradnicima i primetio da će izgradnjom glavnog dovoda i razvodne mreže u svim selima biti trajno rešen problem vodosnabdevanja zdravom pijaćom vodom.

Direktor JP „Urbanizam i izgradnja“ Novica Nikolić kaže da je već položeno oko 1900 metara vodovodnih cevi, od ukupnih 4960 m.

„Cevi su prečnika 90, 110 i 160 mm, onako kako je i projektovano, i biće dovoljno za snabdevanje celog sela. Radove ćemo izvoditi i sa druge strane železničke pruge. Napravili smo dogovor sa Železnicama, zbog toga je malo potrajala izrada projekta, ali radovi su počeli i teku planiranom dinamikom. Već pokrećemo nabavku za izgradnju sekundarne vodovodne mreže u Pečenjevcu i Čekminu, gde postoji odobrenje i projektno-tehnička dokumentacija, tako da nastavljamo radove onako kako smo i planirali za ovu godinu.“ (kraj) IS/ LJS

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare