Za finansiranje ili sufinansiranje projekata verskih zajednica pet miliona dinara

VRANJE

Gradsko veće u Vranju raspisalo je Javni konkurs za finansiranje ili sufinansiranje projekata crkava i verskih zajednica iz budžeta u 2020. godini.

Planirano je ukupno pet miliona dinara.

Sredstva koja se po projektima opredele iz budžeta prevashodno se odnose na obnovu postojećih crkvenih objekata koji su bez obnove duži vremenski period, a posebno crkvenih objekata koji su spomenici kulture, obnovu parohijskih domova i verskih objekata-spomenika, obnovu ikona, verskih i sakralnih predmeta, stavljanje novih fasada i krečenje crkvenih objekata, obnovu krovova koji prokišnjavaju na crkvenim objektima, saniranje vlage na crkvenim zidovima, izgradnju novih i obnovu propalih ograda oko crkvenih objekata, organizovanje tradicionalnih godišnjica koje su posvećene imenu koje crkva nosi i organizovanje crkvenih manifestacija.

Pravo da podnesu prijave imaju crkve i verske zajednice koje su upisane u Registar crkava i verskih zajednica pri ministarstvu Vlade Republike Srbije nadležnom za poslove vera, nalaze se na teritoriji grada Vranja i projekat realizuju na teritoriji grada Vranja.

Jedna verska zajednica može učestvovati sa najviše jednim projektom.

Udruženje podnosi prijavu na konkurs koja podrazumeva podnošenje konkursne dokumentacije u predviđenom roku Кomisiji.

Projekat se mora realizovati najkasnije do 30. novembra 2020. godine. Rok za podnošenje prijava je 15 dana od objavljivanja konkursa, zaključno sa 25. februarom.

Popunjeni, overeni i odštampani prijavni obrazac u tri primerka (jedan original i dve kopije) i prateća dokumentacija dostavlja se Кomisiji za sprovođenje konkursa za dodelu sredstava crkvama i verskim zajednicama, u zatvorenoj koverti sa naznakom:

„Prijava na konkurs za finansiranje projekata od javnog interesa koja realizuju crkve i verske zajednice iz budžeta Grada Vranja, sa naznakom ,,ne otvarati“.

Prijave dostaviti poštom na adresu grad Vranje, Gradska uprava, ulica Кralja Milana br.1, ili lično na pisarnicu u zgradi Gradske uprave.

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare