Za dva meseca samo 35 kazni za nepropisno parkiranje

BUJANOVAC

 

Višegodišnja praksa nepropisnog i bahatog parkiranja u centru Bujanovca, koje ugrožava bezbednost svih učesnika u saobraćaju i često dovodi do saobraćajnih kolapsa, sudeći po bujanovačkoj policiji  – ne postoji. Kako drugačije objasniti zvanični podatak, koji je JUGpress dobio od Policijske uprave (PU) Vranje, da je saobraćajna policija u Bujanovcu u januaru i februaru 2018. godine „otkrila“ čitavih 35 slučaja nepropisnog parkiranja?!

U danu (01.03.2018.) kada smo portparolu PU Vranje uputili zahtev da nam omogući razgovor sa načelnikom Policijske stanice Bujanovac, Goranom Savićem, na ovu temu, JUGPress je fotografisao lokacije na glavnoj ulici i oko gradskog trga u Bujanovcu na kojima se vide 30-ak nepropisno parkiranih automobila, da bi 9. marta dobili odgovor u kojem se navodi već pomenuti podatak od 35 sankcionisanih prekršaja ovakve vrste, ali ne u jednom danu, već za period od dva meseca.

U 2017. godini otkriveno je ukupno 430 prekršaja.

Na pitanja iz istog zahteva, da li policijski službenici ignorišu nepropisno parkiranje i da li načelnik Savić saobraćajnu policiju smatra odgovornom za haotično stanje na bujanovačkim ulicama – nismo dobili odgovor, osim zaključka da „nema privilegovanih učesnika u saobraćaju“.

„Pripadnici saobraćajne policije u Bujanovcu poslove i zadatke na kontroli i regulisanju saobraćaja obavljaju u skladu sa zakonskim propisima koji regulišu ovu oblast, opredeljujući svoju aktivnost prema prostornoj i vremenskoj distribuciji nastajanja saobraćajnih nezgoda i prekršaja koji dovode do najtežih posledica po učesnike u saobraćaju“, kaže se u odgovoru PU Vranje.

„Shodno navedenom, kako na svim putnim pravcima, tako i u samom gradu, saobraćajna policija preduzima mere na sankcionisanju prekršaja nepropisnog parkiranja, tako da nema privilegovanih učesnika u saobraćaju“.

U pitanjima koje smo uputili nema termina „privilegovani učesnici u saobraćaju“ niti bilo čega sličnog.

Ostavite komentar

avatar
  Prati  
Obavesti me o