Nina Stanisavljević oborila osam državnih rekorda

LESKOVAC
Plivači Plivačkog kluba Dubočica vratili su se u Leskovac sa otvorenog državnog prvenstva Srbije sa 14 osvojenih medalja .
Najveći supeh postigla je Nina Stanisavljević koja se u Leskovac vratila sa deset osvojenih medalja i osam nacionalnih rekorda.
Nina je osvojila 6 zlatnih, 2 srebrne i 2 bronzane medalje.
Bratislav Pešić je osvojio jedno zlato i 2 bronze.
Iva Obradović  je osvojila jednu srebrnu medalju.
Najveću senzaciju na ovom takmičenju uspela je da napravi plivačica Dubočice Nina Stanisavljević, koja je uspela da ispliva čak 8 nacionalnih rekorda.
U kvalifikacijama na 50 delfin, Nina je najre oborila nacionalni rekord za devojčice do 14 godina koji je još davne 2006 postavila Tijana Vukanović.
U finalnoj trci Nina ponovo obara rekord, ovog puta svoj i postavlja novi za devojčice do 14 i 15 godina.
U trci na 100 prsno Nina ponovo obara nacionalni rekorde Srbije, ovog puta za devojčice do 14, 15, 16, 17, i 18 godina, koje su držale naše reprezentativke Crevar Anja i Medić Mila.
Važno je istaći da je Nina u disciplinama 100 prsno i 200 mešovito bila najbolja u seniorskoj kategoriji, dok je na 200 prsno i 50 delfin takodje u seniorskoj kategoriji bila bronzana.
Ipak najvažnije od svega je da je Nina sa ovim vremenima isplivala reprezentativne norme za Evropsko juniorsko prvenstvo u Helsinkiju, Komen kup na Kipru i Centralnoevropsko prventvo.
“Očekujemo poziv nacionalnog selektora za učešće naših plivača na susretu reprezentacija Srbije, Slovenije, Hrvatske i BiH, koji bi trebalo dase održi već sledećeg vikenda u Beogradu”, navode u klubu.
U nedelju uveče završeno je otvoreno državno prvenstvo Srbije, koje se održavalo od petka na bazenima SC Milan Gale Muškatirović u Beogradu i na kome se tri dana borilo oko 450 plivača iz 49 klubova iz Srbije, Turske, Poljske i Slovenije.
Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare