ZA DVA DANA DEVETNAEST POŽARA

NOVI PAZAR
U periodu od 28.08. do 30.08.2015.godine, na teritoriji Policijske uprave u Novom Pazaru, dogodilo se 19 požara na otvorenom prostoru, kojom prilikom su gorele šume, trava i nisko rastinje.

U ovim požarima su delimično izgorele tri napuštene stare kuće u selima Strumce, Jablanica i Brđanima.

 

Obzirom na učestalost požara i visinu nastale materijalne štete na teritoriji Republike Srbije, službenici Policijske uprave u Novom Pazaru apeluju i upozoravaju građane, da imajući u vidu vremenske uslove koji pogoduju brzom širenju požara, poljoprivredne radove obavljaju uz povećanu opreznost, da ne vrše spaljivanje suve trave i korova i ne lože vatru na otvorenom prostoru u blizini šumskih kompleksa kako ne bi došlo do  većih šteta.

 

“APELUJEMO na građane da ukoliko primete požar odmah pristupe gašenju istog, angažuju ljudstvo na gašenju i o tome obaveste vatrogasnu jedinicu na telefon broj 193 ili dežurnu službu PU Novi Pazar na broj 192.

 

Na osnovu Zakona o zaštiti od požara zabranjeno je loženje otvorene vatre u šumi  i na udaljenosti od 200 metara od ruba šume, spaljivanje ostataka strnih useva, spaljivanje smeća na otvorenom prostoru i spaljivanje biljnih ostataka.

 

Za lica koja pristupe loženju vatre na navedenim mestima predviđena je kazna u skladu sa zakonom”, upozorava novopazarska policija

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare