Za deset dana na Klinici za kadiohirurgiju KC Niš urađeno 15 najtežih operacija

NIŠ

Za deset dana na Klinici za kadiohirurgiju KC Niš urađeno 15 najtežih operacija.

  Samo je u poslednjih desetak dana na Klinici za kardiohirurgiju KC Nis uradjeno je 15 najtezih kardiovaskularnih operacija, kaže direktor dr Dragan Milić i dodaje da  od Nove godine nije preminuo ni jedan operisani bolesnik.

“Naša intenzivna nega ima 10 ležajeva i u ovom trenutku samo je jedan slobodan. Devet bolesnika kojima su radjeni aorto-koronarni bajpasevi, zamena valvula, operacije aneurizme trbušne aorte, nalaze se pod budnim okom dežurne ekipe dr Miroslava Popovica i sestre Bojane i Anite”, kaže Milć.

                                 Iako po obimu posla Klinika treba da ima najmanje 10 anesteziologa, ima ih  samo 5.

                               “Tri operacione sale, deset kreveta u intenzivnoj nezi, brojne konsultacije i reanimacije na kardiologiji, vodjenje najtezih kardiohirurskih i vaskularnih operacija kao i operacije transplantacije bubrega, obavljaju naši lekari. Pruzaju vrhunsku uslugu i najsofisticiraniju medicinsku veštinu u tišini, bez svetla pozornice, bez medija, bez zvanične rekognicije”, kaže Milić.

                                 Zajedno sa desetak sestara u intenzivnoj oni nezi predstavljaju samu srž i razlog postizanja izvanrednih rezultata koje ima ova klinika.

                                “Naši pacijenti zahtevaju 24 monitoring i negu jer i najmanja promena može da ima katastrofalne posledice po živote naših bolesnika. I oni su tu, sve to vreme dok traje oporavak”, objavio je dr Dragan Milić na svojoj fb strani uz obrazloženje  da to duguje   sjajnim kolegama i prijateljima, anesteziolozima sa  Klinike za kardiohirurgiju KC Niš sa kojima imam čast i zadovoljstvo da radi.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare