Za Dan niškog Univerziteta ratnovrstan i bogat program

NIŠ

 Obeležavanje Dana Univerziteta započeće 14. juna koncertom Akademskog hora Studenskog kulturnog centra koji će biti izveden u dvorištu Banovine. Pored mešovitog hora SKC-a, kao gosti će nastupiti i Ženski akademski hor i solisti”, kažu u SKC-u, koji uveliko priprema proslavu Dana univerziteta.

Dan kasnije, 15. juna Psihološko savetovalište SKC-a održaće tribinu u velikoj sali Univerziteta, a tema je „Duboki strahovi i egzistencijalna strahovanja savremenog čoveka“. Na tribini će govoriti Vladan Beara je psiholog koji se psihoterapijom bavi duže od 20 godina, a koji radi sa ratnim veteranima i ratom traumatizovanim osobama u Centru za Ratnu Traumu u Novom Sadu od 1999. godine. Predavanje počinje od 11,30, ulaz je slobodan, ali je broja mesta ograničen.

Istog dana je od 21 sat dvorište Univerziteta rezervisano za glumce Akademskog pozorišta. Pozorišni maraton ove godine publici donosi četiri predstave.

„Prvo ćemo izvesti predstavu koja je našem pozorištu donela čak 20 nagrada za manje od godinu dana igranja – „Mamin dašak u svemiru“. Posle nje, glumci će odigrati „Laki komad“, jednu od novijih predstava našeg pozorišta za koju se na svakom izvođenju traži mesto više. Zatim će predstava „Kabare, kabare“, u dvorište Univerziteta uneti pravu atmosferu kabarea. Poslednja, ali nikako i najmanje važna – teatar improvizacije „Scena bez imena“, će, sigurni smo, do suza nasmejati publiku i na lep način zaokružiti naš maraton“, kažu u Akademskom pozorištu.

Obeležavanje Dana Univerziteta u Nišu se nastavlja 16. juna u dvorištu Univerziteta. Blackberries band nastupa sa solistima Danielom Kajmakoskim, Oliverom Katićem i Andrijanom Stanković. Nakon njihove svirke, na scenu stupa DJ Zarez. Žurka počinje u 21 sat. Ulaznice za žurku zainteresovani mogu potražiti u prostorijama studentskih parlamenata svojih fakulteta.

“Sa zadovoljstvom možemo da kažemo da će, tokom trajanja obeležavanja Dana niškog Univerziteta, gost Studentskog kulturnog Centra biti i Marleni Balaguera Leal, profesorka plesa iz Kolumbije. Od 9. do 16. juna, koliko će boraviti u Nišu, ona će sa članovima našeg Akademskog folklornog ansambla „Oro“ imati brojne radionice na kojima će oni učitii tradicionalni kolumbijski ples i salsu. Sa druge strane, naš ansambl će njoj približiti tradicionalni srpski folklore”, ističu u SKC-u. “U okviru njene posete će u četvrtak biti organizovan i otvoreni dan, gde će na radionicama moći da učestvuju svi zainteresovani, a ona će tokom nedelje održati treninge i u školama plesa Primavera i Sving”.

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Проститутки Бишкека
0
Ostavite komentar.x
()
x