Grad stipendira talentovane sportiste

NIŠ

U Gradskoj kući danas su svečano uručeni ugovori o stipendiranju 60 mladih sportista.

Ugovore su, najuspešnijim mladim sportistima Niša, uručili su gradonačelnik Darko Bulatović, gradski većnik za sport i omladinu Branislav Kačar i predsednik Komisije za ocenu programa u oblasti sporta profesor dr Milovan Bratić.

Grad je ove godine za stipendiranje mladih sportista izdvojio 4,9 miliona dinara, a ove godine je stipendija veća nego prošle i iznosi 6.800 dinara.

“Grad na godišnjem nivou izdvaja 400 miliona za sport i to je najveći procenat u odnosu na ostale opštine i gradove. Mi smo ponosni na to jer se svakog dana sport u gradu kreće napred i zato očekujete narednih godina još veću podršku”, kazao je gradonačelnik Niša Darko Bulatović.

Prema rečima Branislava Kačara, gradskog većnika, grad je ove godine dodelio 60 stipendija za 60 mladih sportista.

“I kada nije bila zakonska obaveza grad Niš je na ovaj način stimulisao mlade sportiste, a pre dve godine je izašao novi zakon tako da je ovo za nas postala zakonska obaveza”, kazao je Kačar. “Ove godine imamo 60 sportista kojima smo odobrili stipendije, a oni se bave sportom u 24 sportske organizacije. Stipendija na mesečnom nivou je 6.800 dinara i isplaćuje se 12 meseci i to je nešto malo niže u odnosu na republičke stipendije”.

Mladi sportisti su morali da ispune odgovarajuće uslove da bi se našli na spisku gradskih stipendista.

“Uslovi za dobijanje stipendije su jasno propisane pravilnikom grada”, kaže profesor dr Milovan Bratić. “Kada se radi o sportovima prve kategorije to su oni pojedinci koji su osvojili jedno od prva tri mesta, u ekipnim sportovima neko ko je pozivan u reprezentaciju, sportovi druge kategorije samo prvo i drugo mesto, dakle finale, i u sportivima treće i četvrte kategorije samo osvojena prva mesta. I ovog puta smo pokazali dobru volju pa smo sportistima koji su prošle godine ispunili uslove, a ove su bili na samoj granici, odobrili stipendiju da ih ohrabrimo za iduću godinu”, naglasio je Bratić.

Blizu 82 hiljade dinara koliko će svako od mladih sportista dobiti za 12 meseci je podstrek za njih da se i dalje bore za uspeh na sportskim terenima, za visok plasman i medalje. Ali više od novca njima znači to što je grad prepoznao njihov rad, trud i odricanje.

“Trenirala sam više sportova kao mala, a onda sam se odlučila za gimnastiku i nisam pogrešila jer postižem odlične rezultate koji su mi doneli i ovu stipendiju”, kaže Jovana Milošević, mlada gimnastičarka iz kluba “Niš”. “Gimnastikom se bavim osam godina. Prvi put primam stipendiju i puno mi znači jer je to nešto što je moje i što sam sama zaradila, ali mi je drago i da je grad prepoznao to što mi radimo i nagradio nas za naš rad i trud.

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Проститутки Бишкека
0
Ostavite komentar.x
()
x