Stručna predavanja povodom 140 godina od osnivanja

LESKOVAC

Narodna biblioteka „Radoje Domanović“ u Leskovcu organizovala je program stručnih predavanja povodom obeležavanja jubileja – 140 godina od osnivanja prve čitaonice u Leskovcu.

Stručni paneli su namenjeni bibliotekarima iz Srbije, ali i svim zainteresovanim građanima, s obzirom na teme koje su obrađivane. Predavanja su sufinansirana sredstvima Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije i iz budžeta grada Leskovca. Otvarajući manifestaciju Vesna Ilić, v. d. direktora Narodne biblioteke „Radoje Domanović“, rekla je da biblioteka u Leskovcu povezuje duhovne oblasti koje svest modernog čoveka dopunjuju u jednistvenu životnu važnost.

U ime leskovačke samouprave ovu manifestaciju je podržala i Brankica Stamenković, član Gradskog veća, koja je napomenula da je vraćanje početku uvek najsnažnija i najuzbudljivija opsesija.

U čitaonici biblioteke održano je više predavanja. Najpre je na temu „Istorijski i društveni kontekst nastanka javnih biblioteka u srbiji tokom 19. veka“ govorio istoričar Dejan Ristić.

Nakon toga je o „Izazovima biblioteka u doba savremenih medija“ govorila advokat Jelena Adamović, istraživač u agenciji „Share“ u Beogradu.

Na kraju dana istoričar Dejan Ristić se na predavanju pod nazivom „Od svetog Save do patrijarha Pavla“ bavio sa osamsto godina autokefalije Srpske pravoslavne crkve i osam vekova neprekinute molitve.

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Проститутки Бишкека
0
Ostavite komentar.x
()
x