Za Božić darovi najmlađim pacijentima UKC Niš, i pored korone političari mogli da udju u bolesničke sobe

NIŠ

Skupština grada Niša u saradnji sa upravom Univerzitetskog kliničkog centra Niš, božićnim paketićima obradovala  pacijente dečijih klinika koji najradosniji hrišćanski praznik provode u bolnici. Mališanima na Klinici za dečije interne bolesti i Klinici za dečiju hirurgiju, uz želje da što pre ozdrave, božićne darove uručio je predsednik gradskog parlamenta dr Boban Džunić.     

„Od srca svoj deci želim zdravlje prvenstveno. Mališanima kojima smo danas doneli poklone, želim da svaki naredni praznik dočekaju zdravi u svom domu. Uz pomoć lekara UKC Niš ja ne sumnjam da će tako i biti i ovom prilikom se i medicinskom osoblju zahvaljujem na brizi i požrtvovanosti za sve pacijente“, istakao je predsednik Skupštine grada Niša dr Boban Džunić.

      Na Klinici za dečije interne bolesti, u dane praznika su uglavnom hronični pacijenti i oni koji su se razboleli tokom praznika, kaže rukovodilac ove klinike profesor dr Ljiljana Pejčić.

    „Boravak u bolnici u vreme praznika nije prijatan ni odraslima ni deci. Ovi praznici su vreme darivanja i ovakve akcije deci koja moraju da ih provode u bolnici, pružaju sasvim drugačiji doživljaj boravka u bolnici. Ovo će im oplemniti i olakšati te dane koje moraju da provedu na klinici“, rekla je profesor dr Pejčić i izrazila zahvalnost svim donatorima ali i svim zaposlenima u UKC Niš koji praznike provode radno, brinući o pacijentima.

    „Svi smo bili deca i znamo da ni jedno dete ne voli da ide kod lekara, ova i slične akcije su sjajan način da to delimično promenimo, a deci koja provode praznične dane u bolnici te dane bar malo olakšamo i ulepšamo“, kazao je rukovodilac Klinike za dečiju hirurgiju dr Živojin Spasić.

I pored stalnog povećavanja broja obolelih od korone, zbog čega se građani stalno pozivaju na poštovanej mera, to nije bila prepreka da u bolesničke sobe udju niški političari.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare