Vulin u Nišu pričao o kriminalu, saobraćajku sa dve žrtve nije pominjao

NIŠ

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas u Nišu da dobri rezultati u borbi protiv svih vidova kriminala moraju biti praćeni osećajem građana da su sigurni i bezbedni, što je i osnovni zadatak svake policijske uprave u Srbiji, saopšteno je iz MUP-a Srbije.

Vulin, koji je sa direktorom policije Vladimirom Rebićem obišao Policijsku upravu u Nišu, istakao je da su efikasnost i brzina u rasvetljavanju krivičnih dela najbolja poruka građanima da policija radi svoj posao, dodao je Vulin.

„Borba protiv organizovanog kriminala je naš prioritet, ali jednake napore moramo uložiti da rasvetlimo i najsitniju krađu, razbojništvo, džeparenje, ulični kriminal kojim su pogođeni građani u svakodnevnom životu. Samo na taj način, pored dobre statistike, građani će znati da su zaštićeni i bezbedni“, rekao je Vulin.

Ministar je podsetio da je tokom prošle godine zaplenjeno više od 7,6 tona različitih vrsta droga i naglasio da očekuje da policija nastavi tim tempom, da se sa maksimalnom posvećenošću svakodnevno bori da narko-dileri i narkotici budu sklonjeni sa ulica, a naša deca sigurna.

Na sastanku sa načelnikom i rukovodiocima Policijske uprave u Nišu razmatrani su i uslovi rada i opremljenost policijskih službenika, a Vulin je ukazao da će MUP nastaviti ulaganja u jačanje kapaciteta policije i razvijanje savremenog sistema bezbednosti.

„Nastavićemo sa ulaganjima u materijalno-tehničko opremanje pripadnika policije, ali i sa podmlađivanjem kadra. Država će učiniti sve da obezbedi najsavremenije uslove rada, a od vas očekujem da poverenje opravdate i postignete još bolje rezultate“, rekao je Vulin.

U saopštenju se ne navodi da li je danas uopšte bilo reči o saobračajnoj nesreći u kojoj je devetnaestogodišnjak izgubio kontrolu nad automobilom i usmrtio dvanaestogodišnjeg dečaka i muškarca starog 48 godine koji su se nalazili na trotoaru.

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Kako ne usnifati zaplenjeno
Kako ne usnifati zaplenjeno
3 godine pre

Kad bi bilo moguċe pretresti, ako mu nebi našli najmanje 5 grama belog i možda isto toliko žutog. Imam dovoljno godinai iskustva da prepoznam bogatog i okorelog đanera. Odaje ga mimika, prenaglašena gestikulacija, sadržaj njegovih priča “sa oblaka” na tv gostovanjima. Groteskno je da zavisnik priĉa o uspešnim zaplenama opijata čiji je i on korisnik. Ako ne verujete, slobodno pitajte lokalne psihijatre, oni njih prepoznaju na 100 metara.