Vulin obišao KZB u Kuršumliji

KURŠUMLIJA

Novi ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin poručio je danas da ugrožavanje bezbednosti pripadnika srpske policije u Kopnenoj zoni bezbednosti nije prihvatljivo i da će Ministarstvo unutrašnjih poslova učiniti sve da upozori međunarodne faktore, na prvom mestu KFOR, da je njihova odgovornost bilo kakav ulaz iz dubine teritorije sa prostora Kosova i Metohije.

Vulin, koji je u mestu Štava kod Kuršumlije obišao policijske službenike na koje su sinoć iz pravca Kosova i Metohije iz automatskog oružja pucali nepoznati napadači, naglasio je da svakodnevne krađe šume i nasrtaji na imovinu stanovništva u kopnenoj zoni bezbednosti zabrinjavaju svakoga u Srbiji, a posebno Ministarstvo unutrašnjih poslova.

„Ministarstvo unutrašnjih poslova će učiniti sve da upozori međunarodne faktore, na prvom mestu KFOR, da je njihova odgovornost bilo kakav ulaz iz dubine teritorije sa prostora Kosova i Metohije. Njihova pasivnost ugrožava bezbednost naših pripadnika, a to je nešto što je apsolutno nedopustivo“, istakao je Vulin, navodi se u saopštenju MUP-a Srbije.

U saopštenju nije objašnjeno zašto KFOR nije već obavešten o ovom incidentu što je, inače, predvidjeno protokolom o saradbnji koji je nastao u skladu sa Rezolucijom 1244 u koristio se kao kanal komunikacije dvaseset godina unazad.

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare