Vulin o hapšenju Srbina i zajednici srpskih opština

VRANJE

Ministar odbrane Aleksandar Vulin obišao je, u utorak, pripadnike 4. brigade Kopnene vojske, u kasarni „Prvi pešadijski puk knjaza Miloša Velikog“ u Vranju.

Odgovarajući na pitanje novinara kako komentariše hapšenje sedamdesetčetvorogodišnjeg Bogdana Mitrovića u Mušutištu, rekao je da “kad god se dođe do pitanja Zajednice srpskih opština, predstavnici Prištine imaju svoje političke probleme onda se nađe neki Srbin čije hapšenje treba da skrene pažnju sa svega toga”.

„Takvo ponašanje Prištine samo govori da joj nije stalo do dijaloga, da joj nije stalo do sprovođenja Briselskog sporazuma i svega onoga što čini uslove da bi život na prostoru Kosova i Metohije bio bolji i sigurniji. Na ovaj način se kaže mi hoćemo teritoriju, a nećemo ljude, mi hoćemo zemlju na kojoj su Srbi živeli, ali nećemo Srbe. Na nama je da vršimo pritisak gde god možemo da se takve stvari ne dešavaju, da se neko bar jednom dozove pameti i da razume šta radi.

Ovo više nije ni za nas, ovo nije pitanje ni za Prištinu, jer su se uvek tako ponašali, ovo je pitanje za onoga ko garantuje za Briselski sporazum, za Evropsku uniju da nam kaže dokle i da li će tolerisati ovakvo nasilje, odnosno hapšenje sedamdesetčetvorogodišnjeg čoveka, koji je bio samo  rezervista Vojske Jugoslavije, koji nije učestvovao ni u kakvim ratnim sukobima, osim što je za  vreme NATO  agresije živeo tako gde se rodio, i ništa više“, rekao je  Vulin u Vranju.

 

Specijalna kosovska policija je u Mušutištu kod Suve Reke, uhapsila Mitrovića, tako što je izveden iz grupe raseljenih Srba koji su obišli svoje kuće i porušenu Crkvu Svete Bogorodice u ovom selu gde su nekada živeli Srbi.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare