Vulin: Javne ličnosti odgovorne za svoje ponašanje u medijima

VRANjE

Ministar za rad, zapošljavanje, boracka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin rekao je pre par dana u Vranju da je njegova poruka svim učesnicima javnog života da ako se u medijima budu ponašali nasilnički i pribegavali nasilju mogu očekivati da će Centar za socijalni rad zakucati na njihova vrata i tražiti razjašnjenje.

On je rekao i da je Centar za socijalni rad Beograda već saslušao tri poznata para.

“Centar za socijalni rad grada Beograda već je saslušao tri vrlo poznata medijska para, o kojima se nešto govorilo, a nekada i direktno pred kamerama pokazalo nasilje u porodici. Svi do jednog su nasilje negirali, kao da ga nikada nije bilo”, rekao je Vulin novinarima, na Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama.

On je “zamolio” i medije da ili ne prenose “rijalitije gde tuku jedni druge”, ili da ih prenesu baš takve kakvi jesu, jer moraju biti svesni da je takvo ponašanje nedopustivo.

“Sve javne ličnosti imaju odgovornost za svoje ponašanje, a i mediji, koje naravno, niti želim i ne mogu da uređujem, ali mogu da ih molim, moraju da pokažu koje je to ponašanje koje je prihvatljivo i dozvoljeno, a koje je to ponašanje koje treba pokazati baš takvim kakvim jeste- sramotno i nedopustivo”, rekao je Vulin.

Obraćajući se poznatim parovima, kao i svim učesnicima javnog života, naglasio je da svako ko se u medijima bude ponašao nasilnički, svako ko u medijima bude pribegavao nasilju, u domenu njegovog ministarstva, “bar će biti saslušan i može očekivati da će Centar za socijalni rad zakucati na njegova vrata i tražiti izjašnjenje”.

Vulin je rekao i da “nema razlike između toga da li je neko poznati ili ne, a da čak ima veća odgovornost ako je poznat”.

“Molim medije da takvo ponašanje prikažu takvim kavo jeste, da ne uživaju u njemu, da ga ne prenose, ili bar da ga prikažu u najgorem mogućem svetlu, a Centar za socijalni rad u domenu svoje odgovornosti tražiće izjašnjenje svakog od takvih”, rekao je Vulin.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare