Đorđević : Vojni sindikat bez stvarne podrške

BEOGRAD

Posle protesta Vojnog sindikata u Beogradu, ministar odbrane Zoran Đorđević je izjavio da je ponosan na pripadnike Vojske Srbije jer se “nisu odazvali pozivu politikantskog sindikalnog rukovodstva koji je na protestu imao i političke izjave, koje nisu u skladu sa sindikalnim delovanjem”.

“Na protestu je bilo svega oko 200 pripadnika vojske, a zabrinut sam što je protest okupio i pristalice nacionalističkih i ekstremističkih grupa. Više od 99 odsto vojnika nije došlo na protest, jer znaju da je vojska jedno sa narodom i da verno služi svojoj državi“, rekao je Djordjević.
On je dodao da “ostaje pri svojim stavovima i tvrdnjama da neće biti smanjenja primanja, niti otpuštanja zaposlenih, a da će već početkom sledeće godine svim zaposlenima biti povećana plata za pet odsto i da će se novi pravilnik o platama primenjivati se od 1. januara 2018.godine.

Ministarstvo odbrane posebno ukazuje da jučerašnje saopštenje Vojnog sindikata Srbije, u kome se iznosi niz neargumentovanih i neistinih tvrdnji i optužbi na račun Generalštaba Vojske Srbije, nikako nije način i put rešavanja problema koje sindikat pokreće. T
“akvim istupima umanjuje se međusobno poverenje i uverenje da se samo zajedničkim snagama problemi mogu rešavati u cilju jačanja Vojske Srbije i boljeg standarda njenih pripadnika”, navodi se u ovom saopštenju.

“I ovom prilikom naglašavamo da će država na najbolji način zaštititi bezbednost Srbije i nastaviti modernizaciju vojske u cilju sigurne i bolje budućnosti svih njenih građana”, dodaje se u saopštenju.

( Arhivska fotografija )

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare