VUKAŠIN OBRADOVIĆ NEPOŽELJAN U RTK

KRAGUJEVAC

(FoNet)

Poslovodstvo Radio televizije Kragujevac (RTK) saopštilo je da je predsednik
Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS) Vukašin Obradović danas “bez odobrenja vlasnika i direktora RTK predvodio konferenciju za štampu”.

U saopštenju se dodaje da je Štrajkački odbor, bez konsultacija sa direktorkom, pozvao predstavnike NUNS i sindikalne lidere, “tako da ni rukovodstvo, ni vlasnik naše medijske kuće ne znaju, ko im i zašto ulazi u prostorije”.

Obradović je, na poziv sindikata Nezavisnost, posetio privatizovanu RTK i podržao zahteve zaposlenih u ostvarivanju njihovih radnih prava.

Poslovodstvo RTK je optužilo Nezavisnost da “obmanjuje javnost da poslovodstvo ignoriše pozive na pregovore povodom zahteva štrajkača”. Prema stavu Poslovodstva, predstavnici Sindikata odbijaju da razgovaaraju o bilo čemu drugom, “osim o ispunjavanju zahteva Štrakačkog odbora”.

Ovakve odluke nanose materijalnu štetu RTK, ugrožavaju zdravlje zaposlenih koji nisu u štrajku i oduzimaju građanima pravo na informisanje, navodi se u saopštenju.

Poslovodstvo optužuje zaposlene koji štrajkuju da “štrajk ne sprovode u skladu sa zakonom u prostorijama svoje medijske kuće, već “veći deo vremena provode po kafićima i restoranima, van radnih mesta”.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare