VUČIĆ U PREŠEVU

PREŠEVO

 

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je, povodom informacija da je Srbija potencijalna meta islamista, da će se svi državni organi najoštrije boriti protiv svake vrste terorizma

 

Presevo Vucic 11

Vučić je, tokom posete Preševu, rekao da ga raduje zahvalnost koju su pokazali Albanci iz te opštine povodom završetka vanbolničkog porodilišta.

Srećan sam što su Albanci u Preševu umeli da pokažu zahvalnost zbog ovoga, za razliku od nekih drugih koji uvek traže nešto loše. Zbog toga je naša obaveza da više pomognemo ovom mestu, rekao je Vučić i najavio pomoć Vlade Srbije za industrijsku zonu u tom mestu.

On je rekao da je prvo što je video, kada je došao u Preševo, šah klub i objasnio da je u vojsci sa Albancima igrao šah.

 

Presevo Vucic 9 Presevo Vucic 1 Presevo Vucic 2 Presevo Vucic 3 Presevo Vucic 4 Presevo Vucic 5 Presevo Vucic 6 Presevo Vucic 8

Ono što sam primetio da na ulicama ima mnogo ljudi, što znači da nemaju posla i mi moramo da učinimo nešto po tom pitanju, rekao je Vučić i dodao da postoji zajednička saglasnost da je procena broja stanovništva u Preševu, Bujanovcu i Medveđi dobro obavljena.

Vučić je rekao da je vanbolničko porodilište u Preševu modernije nego ona koja postoje u najvećem delu bolnica u Srbiji.

On je šaljivo uputio primedbu predsedniku opštine Ragmiju Mustafi da je država dala više novca za to porodilište od albanskog premijera Edija Rame, aludirajući na fond koji su Albanija i Kosovo napravili da bi pomogli Albancima u tri opštine na jugu Srbije.

Vučić je rekao da postoje napetosti u Bujanovcu i Preševu, a na konstataciju novinara da problemi između običnih ljudi nisu postojali ni u vreme oružanih sukoba, dodao:

“Niste bili na sednici nacionalnih saveta, videli biste kako to izgleda”.

Vučić, koji je osim porodilišta u Preševu obišao i prihvatni centar za migrante, je rekao da će Srbija nastaviti da pomaže migrantima koji prolaze njenom teritorijom i objasnio da oni ne predstavaljaju bezbednosnu pretnju.

Reč je o ljudima koji beže od rata, dodao je on.

Predsednik opštine Preševo Ragmi Mustafa rekao ej danas da je Vučić “prvi premijer koji je u istoriji posetio ovo  mesto i zbog toga mu je uručio zahvalnicu.

Vučić u Preševu nije hteo da odgovara na pitanje o razmeni teritorija izmedju Srbije i Kosova a Mustafi se zahvalio, uz smeh, “zato što poštuje Ustav Srbije”.

U pratnji Vučića bili su i ministri  Aleksandar Vulin,  Nebojša Stefanović, Zlatibor Lončar , predsednik Koordinacionog tela za opštine Preševo Bujanovca i Medvedju Zoran Stanković .

Svečanosti je prisustvovao i prvi sekretar Delegacije EU Ričard Maša .

Vučić i Vulin su kasnije posetili i Narodnu kuhinju u bujanovačkom Crvenom krtsu .

Zatim je Vučić, u jednom restoranu na putu ka Bujanovačkoj banji imao sastanak sa stranačkim aktivistima i nekima od srpkih privrednika.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare