MUSTAFA O RAMI I VUČIĆU

PREŠEVO
Na pitanje da li mu više znači poseta premijera Albanije Edija Rame , krajem prošle godine, ili ova sadašnja premijera Srbije Aleksandra Vučića, Mustafa je rekao da će “pokušati da odgovori na vrlo iskren načinj”.

 

“ Nema sumnje da je Albanija naša matična država. Čekali smo više od 100 godina da dođe jedan zvaničnik Vlade Albanije. Dolazak albanskog premijera Edija Rame nesumnjivo je bio neopisiv trenutak. Bilo je to posebno zadovoljstvo. Bez sumnje, priznajem, da sam bio srećniji i zadovoljniji jer smo u poziciji da imamo svoju matičnu državu. Dolazak premijera Vučića ne znači da je to omaložavajuće, ne znači da je to ponižavajuće, ne znači da je došao uz neko naše nezadovoljstvo ili uz naše odbijanje.

Budući da su  Albanci dobri domaćini, dočekuju goste kao što im je  to u  tradiciji.

Tako smo dočekali i premijera Vučića  koji je voljan barem da čuje o brigama Albanaca i da započne inicijativu za rešavanje problema. Ovde ću reći i o problemu nacionlanog simbola .

Mi Albanci smo rekli da imamo jedan nacionalni simbol kojeg sada za državni simbol ima Albanija, ali to je i naš simbol i mi ćemo se boriti politički do poslednjih mera da steknemo ovaj simbol kao identitet Albanaca u Preševu”, rekao je Mustafa na zajedničkoj konferenciji za novinare sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem.

 

.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare