Vučić ponovo vikao zbog kašnjenja,opet najavio fabriku u Leskovcu, rok za Koridor 10 pomeren

VLADIČIN HAN-LESKOVAC

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas, prilikom obilaska deonice Korodora 10 , da je “vikao na Babića (v.d. direktor Koridora Srbije Zoran) zato što se “unekoliko” kasni sa radovima.

Vučić ni ovog puta, kao ni pre nekoliko meseci u Leskovcu, kada je koristio istu floskulu o “vikanju” na izvodjače zbog Korodora 10, nije objasnio novinarima da li će neko, i ko, plaćati penale ako radovi kasne a ugovoreno je drugačije.

On je rekao da je 92 odsto od deonice dužine oko 26 kilometara završeno, da će čitava ta deonica biti otvorena odjednom i ponovio da će kompletan Koridor 10, i južni i istočni krak biti završen naredne godine, čime je negirao sopstveno obećanje koje je izrekao , kao odgovor na pitanje urednice JUGpressa pre par Meseci na mostu u Vladičinom Hanu , da će radovi na Koridoru 10 biti završeni do kraja 2017. godine.

On je rekao da su radovi na deonici kroz Grdeličku klisuru teški i “zahvaio radnicima” koji , kako je rekao ” rade u svim vremenskim uslovima na ovoj opasnoj i teškoj deonici”.

Rekao je i da je oko 435.000 tona zemljišta minirano, da ostaje još oko 160.000 tona i da se taj izdrobljeni kamen koristi za nasipe…

Rekao je i da “nije srećan” zbog toga što kasne radovi.

“Jutros sam vikao na (v.d. direktor Koridora Srbije Zoran) Babića, a i on na mene”, tvrdi Vučić koji je, reklo bi se po toj izjavi, tek sad saznao da radovi kasne.

Dodao je i da je “sve to (vikanje?) normalno kada se radi, a radovi napreduju”.

Vučić je rekao da će na istočnom kraku Koridora 10  šest kilometara kod Pirota biti završiti ove ili početkom sledeće godine.

Dodao je da ostaju radovi na 12 kilometara Bacarevo – Crvena reka kao problem, i dodao da će, kad to bude završeno , sledeće godine biće kompletno završen taj krak Koridora 10.

Vučić tvdi da je, zahvaljujući Evropskoj investicionoj banci (EIB) “posao finansiran pod najpovoljnijim uslovima”.

“Bili smo u stanju da sve platimo zbog uspešno sprovedene finansijske konsolidacije”,rekao je on.

Odgvarajući na pitanja novinara, Vučić je i ovog puta najavio otvaranje nove velike fabrike u Leskovcu ali nije objasnio šta je u pitanju.

On je najavio i ulaganja u Vranju, pominjući i veliki ugovor preduzeća JUMKO sa Vojskom Srbije

On je ponovio da će se “nastaviti sa ulaganjima u jug Srbije”.

Vučić jutros, u okviru posete Niškom i Pčinjskom okrugu, obišao radove na Koridoru 10, u Grdeličkoj klisuri u blizini Vladičinog Hana. na  deonici Caričina Dolina-Tunel Manajle, na lokaciji Momin Kamen.

U njegovoj pratnji su bili potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva Zorane Mihajlović i v.d. direktora Koridora Srbije Zoran Babić kao i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, čije prisustvo nije posebno objašnjeno.

Ukupna dužina autoputa kroz Grdeličku klisuru je oko 26 km, a sastoji se od dve deonica: Grdelica – Caričina Dolina u dužini od 11,8 km i Caričina Dolina – Vladičin Han od 14,3 km, saopštili su Koridori Srbije.

U Grdeličkoj klisuri se grade dva velika tunela – Predajane dužine 1,8 km i Manajle oko jedan km, zatim dve velike petlje, kao i 33 mosta ukupne dužine 5,7 km.

Radovi se finansiraju iz zajma Evropske investicione banke, a ukupna ugovorena vrednost radova je 234,18 miliona evra.

Trasa kroz Grdeličku klisuru je ove godine dobila i prvi asfalt – 12,6 km.

Most Vrla u Vladičinom Hanu od 644,4 metra je najduži most na južnom kraku Koridora 10.

Ukupna površina kosina je oko 154.000 metara kvadratnih na dužini od oko 7,5 km.

Izmeštena je trasa regionalnog puta M1 (LOT 2) u dužini od 800 metara, kao i međunarodna železnička pruga Beograd – Niš – – Prešvo (LOT 5) u dužini od 1,5 km.

Na kosini Momin Kamen je izminirano do sada više od 435.000 metara kubnih, od ukupno 620.000 kubika.

Sav izminirani materijal je odgovarajućeg kvaliteta tako da se može iskoristiti za ugradnju na svim deonicama kroz Grdeličku klisuru, navode Koridori Srbije.

Grade se i dve petlje Predejane i Vladičin Han.

Na na deonici Caričina Dolina – Tunel Manajle, u dužini od 6.75 km, izvođač je konzorcijum – Integral inženjering a.d, Interkop Mišar d.o.o. i Prijedorputevi a.d.

Na samom početku ove deonice, železnička pruga je, zbog prostora potrebnog autoputu, izmeštena ka reci Južnoj Moravi u dužini od oko jedan kilometar i izgrađen je novi kolosek za vozove.

Trasa prelazi reku Južnu Moravu mostom Morava 1 dužine 230 metara i neposredno posle mesta Džep mostom Morava 2 dužine 268 metara premošćava postojeći magistralni put, reku Južnu Moravu, državni put drugog reda i železničku prugu i prelazi na levu stranu u odnosu na postojeći M1, u stenoviti kamenolom Momin Kamen.

Tu su novoizgrađeni vijadukt dužine 377 metara i mostovi preko Kučajske doline (dužine 102m), reke Sokolice (55m) i Kozničke reke (142m) nakon kojeg mosta trasa dolazi do samog ulaznog portala tunela Manajle.

Na trasi su urađena dva sloja asfalta u dužini od 2,6 km i jedan sloj asfalta u dužini od 4,7 km. Urađen je i izravnjavajući asfaltni sloj na svim mostovima.

Na tunelu Predejane je završeno betoniranje sekundarne obloge kao i zaštita kosina na oba portala.

Trenutno se izvode završni radovi na slojevima kolovoza i priprema za asfaltiranje kao i završni radovi na instalacijama.

Na tunelu Manajle su probijene obe tunelske cevi i završena je primarna tunelska obloga.

U toku su intenzivni radovi na betoniranju sekundarne tunelske obloge i tehničkih instalacija tunela, .

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare