Vučić obećao veća ulaganja na jugu Srbije

NIŠ

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić  rekao je danas u Nišu da Vlada planira veća ulaganja na jugu Srbije da bi se “popravilo stanje u gradskim budžetima i smanjila veoma visoka stopa nezaposlenosti”.

On je najavio da će u narednih sedam dana biti potpisan ugovor sa fabrikom kablova za automobile “Leoni”, koji će omogućiti otvaranje novih 2.200 radnih mesta u Nišu.

Vučić je rekao i da kompanija “Aster tekstil” već ima 250 radnika, a da će  zaposliti 400 do 500 novih, dok će “Jura” otvoriti 1.000 novih radnih mesta.ž

Po njegovim rečima fabrika turskog investitora “Teklas Automotiv” u Vladičinom Hanu uzima drugu halu.

On je na sastanku sa načelnicima pet okruga, gradonačelnicima i predsednicima  opština Nišavskog, Topličkog, Pirotskog, Jablaničkog i Pčinjskog okruga, rekao da se radi na  preostalih 28,5 kilometara u Grdeličkoj klisuri i dodao da je preostalo  još nepunih 10 kilometara auto-puta na relaciji  Levosoje–Srpska Kuća, koji će, najavio je ,  biti završeni u kratkom vremenskom periodu.

Vlada je izdvojila i dodatne dve milijarde dinara za različite potrebe na jugu Srbije, rekao je Vučić i objasnio da je Vlada da su ta sredstva namenjena za uređenje centralnih gradskih sredina, naročito starog jezgra Vranja, centra Niša i Leskovca.

Vučić je rekao i da će, ukoliko postoji potreba , novac će biti preusmeren i Pirotu i Prokuplju.

Ovaj novac bi trebalo da bude isplaćena najkasnije do kraja januara 2017. godine,rekao je Vučić i dodao da će dve trećine bile isplaćene u ovoj, a ostatak sledeće godine.Vučić je rekao da će Vlada razmotriti i šta može da uradi od novca Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija za Bujanovačku, Vranjsku, Zvonačku i Kuršumlijsku banju, koja ima 16.000 metara kvadratnih hotelskog prostora, kao i za Lukovsku i Prolom banju.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare