Direkcija rekonstruiše slivnike

LESKOVAC

 

Radovi na rekonstrukciji slivničkih veza i slivnika počeli su da se izvode u Rudarskoj ulici (pri kraju lebanskog puta), a u planu je da se rekosnstruiše 24 slivnika u gradu i ugradi 340 veza. Ugovor sa izvođačem radova, firmom „Pionir“ iz Vlasotinca, u vrednosi od 3 miliona dinara, potpisala je Direkcija za urbanizam i izgradnju.

-Cilj je da sve slivničke veze koje su neprohodne saniramo, u svim ulicama gde imamo velikih problema i gde ne možemo da rešimo održavanjem da voda kroz slivnik ode do kanalizacije. U poslednje vreme, kada padne veća kiša, mi smo morali da intervenišemo u Rudarskoj ulici, gde je i problem najveći, je se celokupna kanalizacija izlivala, što je nakon povlačenja vode ostavljalo ružnu sliku, i što je i opasno po zdravlje. Ovo je bio najkirtičiji deo grada, i zbog toga se radovi najpre tu izvode, kaže tehnički direktor u Direkicji za urbanizam i izgradnju Novica Nikolić.

Ovakvi problemi postoje i u jednom delu Prvomajske ulice, u Bobištu, Proleterkoj ulici, kod Više teksilne škole, zatim, u ulicama Marko Crni, Strahinjića Bana, Cara Dušana, Cara Lazara. Dragana Pavlovića, Dositeja Obradovića i u još nekoliko ulica.

U okviru ugovora koji je potpisan za „Pionirom“ iz Vlasotinca biće zamenjeno i 10 slivnih rešetki.

Problem krađe slivnih rešetki rešava se postepeno ugradnjom rešetki sa sistemom za zaključavanje. U poslednjih nekoliko godina ugrađeno je 350 novih slivnih rešetki sa ovim sistemom. Prema evidenciji od pre nekoliko godina u gradu je nedostajalo oko 500 rešetki, ali se taj broj u međuvremenu verovatno promenio.

-Pošto ih kradu mi podnosimo krivične prijave, ali to nije rešenje problema. Jedino nam je preostalo da ugradimo nove sa sistemom za zaključavanje, kako bi to sprečili. Sve ovo ima za cilj povećanje bezbednosti saobraćaja na putevima, ističe Nikolić.

Po poslednjem ugovoru Direkcija je za 160 slivnih rešetki bez PDV-a izdvojila milion 795 hiljada  dinara. Cena jednog slivnika, što podrazumeva nabavku, transport i ugradnju limeno-gvozdenih rešetki,  dimenzija 400×400 milimetara i nosivosti 400 kilograma, je 7.000 dinara. Tu su i prateći radovi, isecanje asfalta, rušenje postojećeg kolovoza, ručni iskop, vraćanje kolovoza i totoara u prvobitno stanje i demontaža postojećih ramova. Svake godine za ove namene Direkcija izdvaja 2,5 do 3 miliona dinara, ističe Nikolić.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare