Vučić o Dačiću

LESKOVAC

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić dobio je “neočekivano” pitanje o svom koalicionom partneru Ivici Dačiću.

PITANJE: Mediji spekulišu da posle izbora na proleće novi premijer bi mogao da bude Dačić. To je i on potvrdio, ali i ovi iz SPS-a. Kako vi to vidite i da li on može vama ili opoziciji da ispostavi uslove ukoliko se bude dogovarao o mogućoj koaliciji?

VUČIĆ: To su uradili 2012. godine i imaju legitimno pravo na to. Svako ima pravo da ističe svoju kandidaturu i svoje želje. Ja ih još nisam istakao tako da, polako videćemo, daleko su izbori. Imamo mnogo prečih stvari pre izbora, a kad izbori dođu svako će da izađe sa svojim kandidatima. Oni su izašli sa svojim kandidatima i to svako ima pravo, i partija na vlasti i partija u opoziciji i stranka koju vodim će pretpostavljam izaći sa svojim kandidatom. Ali to je pokazatelj onoga o čemu sam govorio, da ako mi ne sačuvamo većinu svi će se dogovoriti protiv nas. Biće im potreban jedan dan, kao što je Čedomiru Jovanoviću i Bošku Obradoviću trebalo 24 časa da od velike mržnje dođu do velike ljubavi i želje da uđu u vlast sa 1, 2, 3% glasova… Ali na kraju će narod odlučiti…

TZV. NOVINARKA: Jeste, ali je Dačić sad vaš koalicioni partner, znači li to da može da se očekuje…

VUČIĆ: Ih, šta ja imam njih u partiji koji misle da treba da budu premijeri i da bi bili bolji premijeri od Ane Brnabić… Ja nisam mislio tako, očigledno da ni narod nije mislio tako, ali videćemo sledeći put. To je nešto prirodno, normalno i uobičajeno. Ali, ko će biti, o tome će narod da da svoj konačan sud.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare