VUČIĆ : CVETANOVIĆ TRAŽI PARE I INVESTITORE

LESKOVAC

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas u Leskovcu da će Vada Srbije značakni pomoći jugoistok zemlje I dodao da će svi oni koji žele da ulažu u ovaj deo zemlje dobijati posebne subvencije.

“Želimo da ojačamo jug Srbije”, rekao je Vučić prilikom obilaska Zelene zone  I najavio  otvranje novih radnih mesta u Leskovcu, Vladičinom Hanu i Vranju.

On je dodao da će u Vladičinom Hanu biti tvorene dve fabrike,  koje će zaposliti po 400 radnika, a u Vranju fabriku koja će zaposliti 3.000 osobe.

Vučić je rekao I da će kompanije Džinsi I Jura dobiti podsticajna sredstva z povećanje broja rafnika u Leskovcu.

“Očekujemo da mnogo toga uradimo u Pčinjskom i Jablaničkom, Topličkom , Nišavskom i Pirotskom okrugu, na jugu I jugoistoku Srbije I davaćemo posebne mere subvencija za ovaj deo zemlje”, rekao je Vučić.

Vučić je rekao da postoji više preduzeća iz Ruske federacije, Kine, Ujedinjenih arapskih Emirata i drugih zemalja, koje su zainteresovane za prehrambenu industriju I dodao da će “pokušati”  barem jedno ili dva da dovede u Leskovac.

“I daj zvaršavajte više taj kolektor za prečišćavanje otpadnih voda, zbog njega boli glava I nas I ove u Evropskoj Uniji, poručio je Vučić lokalnoim vlastima u Leskovcu I dodao da je za te namene u gradski budžet iz republičkog prebačeno pedeset miliona dinara.

Vučić je, posle obilaska radova na kolektoru za prečišćavanje otpadnih voda u selu Bogojevce kod Leskovca, rekao da je reč o “kapitalnom ulaganju od gotovo dvadeset pet miliona evra”.

“Najznačajnija finasijska sredstva I najviše novca  od deset I po miliona evra obezbedila je Evropska unija, Vlada Holandije bi trebalo da učestvuje sa oko osam miliona evra a Republika Srbija do šest miliona a grad sa 650.000 evra”, rekao je Vučić.

On je dodao I da je “”važno znati” da će u trečoj fazi sa osamdesetak kilmetara  kanalizacione mreže biti pokriveno sedamnaest naseljenih mesta sa oko 20.000 stanovnika I da će “rešavanje pitanja I upravljanje otpadnim vodam biti bolje rešeno nego u Beogradu”.

 

P8050158 P8050134 P8050135 P8050145 P8050156

On je rekao I da je “ovo početak pridavanje veće pažnje drigim projekrima jer smo se dosada bavili državnim novčanikom”

“Oprkos činjenici da su nas mnogi osporavali I smejali se, sada to više ne čine a mi smo I u julu mesecu imali suficit od 2,2 milijarde dinara, očekujemo da dobra trend umanjenja deficit nastavimo I u narednom period”, rekao je Vučić.

On je ukazao da postoji problem sa deficitima lokalnih budžeta I poručio da oni što pre mora da budu smanjeni na ispod šest posto.

“Kao što vidite, Srbija I zvanično izlazi iz recesije .MMF će u naredne dve nedelje doneti odluku o promeni svoje prognoze. Sa minus jedan promenili su na minus 0,5pa na nula. Sad će sa nule na promene na plus 0,5 “, rekao je Vučić koji očekuje pozirivan tren I u ovoj godini  što ocenjuje kao “pravo malo čudo” za koje su “zaslužni gradjani Srbije”.

On je rekao da se pokazalo da je govorio istinu kada je najavljivao  pozitivni rast srpske privrede u ovoj godini od 0,5 fo 1 odsto, dok je MMF imao negativne prognoze

Vučić je predstavnicima lokalnih vasti poručio da moraju da budu agresivniji u traženju investirora I pomoći od Vlade Sebije.

 

P8050187 P8050173 P8050178 P8050182 P8050186

Na  pitanje JUGpressa  da će Vlada Srbije davati subvencije za otvaranje novih radnih mesta I domaćim komanijama a ne sano strain I sugestiju da bi, primera radi Interl-lemind mogao da radi uz tu pomoć jer ima nove hale I mašine , Vučić je odgovorio da će “pomioć dobiti svi koji je zatraže”.

On je rekao I da je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović tražio “kao I svi što traže, pare I investitora”.

“Traže pare, traže 600.000 evra d aim ne naplatim za prenamenu zemljišta iz poljoprivrednog u gradjevinsko I traže, naravno,  da dovedemo investiture. Ovo drugo ćemo da obezbedimo, to sam im rekao ,ovo prvo ćemo još da razgovaramo”, rekao je Vučić.

Vučić je rekao da “Jura” traži  oko trideset miliona dinara za novu halu na 14 hektara u Leskovcu  I 265 miliona, ili 2,5 miliona evra,  subvencija za nova zapošljavanje “, rekao je Vućić I dodao da “ne razume one koji su se hvalili das u pravili Zelenu zonu a da nisu imali nijednog investitora”.

 

P8050122P8050125

On danas obilazi   opštinu Crna Trava gde će posetiti farmu  i mlekaru ŠURIK-INVEST I obratiti se gradjanima na trgu.

Prati
Obavesti me o
guest

2 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Aleksandar Ristić
Aleksandar Ristić
8 godine pre

Obećanje ludom radovanje!

Djura Leskovac
Djura Leskovac
8 godine pre

Prilikom predhodnog dolaska, obecao nam je “bar jednu fabriku”.

Sada je već galantniji, pa govori o “jednoj ili dve”.

Nešto mi govori, da će nam sledećom prilikom obećati, dve ili tri. 😀