VRTIĆI SE TAKMIČILI IGRAJUĆI „NE LjUTI SE ČOVEČE“

 

LESKOVAC

Klinceze i klinci predškolskih ustanova su i ove godine, peti put zaredom, imali trodnevni turnir u igri „Ne ljuti se čoveče“.

Specifičnost turnira je što su sama deca bile figure.

Uz sjajne animatore i drugare koji su iz sveg glasa navijali za svoj vrtić takmičari su se, naravno, trudili da pobede.

Medalje i pehare za najbolje obezbedila je škola košarke Aktavis akademija, iz čijih redova dolaze i sudije.

Marina Arizanović koordinator za posebne i specijalizovane programe predškolske ustanove „Vukica Mitrović“ kaže da se ideja pojavila na timu za zaštitu dece od nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja.

 

Ne ljuti se ccovecce 1

„Trebalo je osmisliti neku aktivnost koja će pomoći deci da razvijaju toleranciju, da vežbaju samokontrolu, da budu timski igrači, da se trude, da se ne ljute mnogo kad ne dobiju svi sve u istom trenutku… Nekako nam se igra „Ne ljuti se čoveče“ pokazala kao igra koja ima sve te elemente koji nama trebaju. U startu smo mislili da vrtići naprave nekoliko desetina tabli, pa da igraju na licu mesta. Onda smo shvatili da je bolje da decu obučemo da budu figurice i da oni sami učestvuju i budu direktni akteri. Sašili smo kostime u četiri boje, osmislili organizaciju i započeli takmičenja. Ustanova se potrudila da nam da punu podršku, a u vrtiću „Kolibri“ smo napravili teren. Sama priprema za ovaj turnir je dugotrajna, prvi sastanak je već početkom februara, ima tu puno posla. Treba uraditi zahvalnice, obezbediti nagrade, napravili smo i izložbu sa fotografijama iz prethodnih pet godina…“

Arizanovićeva kaže da se ove godine kao donator pojavila i Aktavis akademija, s kojom su već imali saradnju, jer su nam davali sudije. Ovaj put su još više dali značaju našem takmičenju, jer su donirali pehare i medalje. Deca su to propratila sa posebnim oduševljenjem.

 

Iako je sve osmišljeno kao dečja igra, izgleda da roditelji i vaspitači to ozbiljnije shvataju.

 

 

 

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Zoka Markovic
Zoka Markovic
8 godine pre

U ovaj igri su deca bila tolerantnija od roditelja! A ponasanje pojedinih roditelj ne zasluzuje ni da se komentarise ,bruka I sramota ! Suprotno od onoga sto je svrha igre !:-) 🙂 🙂