MINISTAR UDOVIČIĆ U VRANJSKOJ BANJI

LESKOVAC

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić obišao je danas Osnovnu školu „Predrag Devedžić“ u Vranjskoj Banji i posetio decu na javnom času fizičkog vaspitanja.

Ministar  je izrazio veliko zadovoljstvo što je posetio ovu, jedinu obrazovnu ustanovu u Vranjskoj Banji koja ima ne samo nastavnu već i izuzetno dobru sportsku tradiciju u ostvarivanju izvanrednih rezultata kada je reč o školskim sportskim takmičenjima.

„Kada vidite njihove police sa trofejima, diplomama i medaljama osvojenim na raznim takmičenjima onda ste sigurni da će neko od ove dece da nastavi tradiciju uspešnih sportista Pčinjskog okruga.

Vlada republike Srbije u poslednje dve godine mnogo je uložila u razvoj školskog sporta. Duplo smo povećali budžet kada je reč o finansijama. Želimo da obuhvatimo što veći broj dece nakon nastave. Prošle godine 140 hiljada dece širom Srbije je učestvovalo u raznim akcijama kroz školski sport i želimo da taj broj ove godine bude veći i obuhvatniji. Ova deca  zaslužuju da nastave tradiciju vrhunskih sportskih rezultata ali i bavljenja rekreativnim amaterskim sportom. Prošla godina za nas bila je najuspešnija. Osvojene su 722 medalje, 30 medalja kada je reč o olimpijskim disciplinama. To dovojno govori o tome koliko želimo, s jedne strane,  da uložimo u vrhunski sport, a s druge u razvijanje celokupnog sistema sporta, zarad kvalitetnije i bolje budućnosti dece i celokupne  Srbije.

Iza nas stoje uspesi i konkretna dela jer ne volimo da pričamo šta smo uradili već šta ćemo ubuduće da uradimo kroz kancelarije za mlade i omladinske projekte. Neophodno je da omladina na lokalu bude više angažovana zarad boljeg razvijanja omladinske politike i omladinskog sektora, a samim tim i  ambijrenta za jače i konkretnije uključivanje omladine u sve  organizacione strukture i u Vranjskoj Banji, ali i Pčinjskom okrugu.

Kada ste ovde sa ovom decom i kada vidite da je malo potrebno da izmamite njihove osmehe, onda shvatite da ono što radite ima smisla i zato smatramo da može mnogo više i bolje. Nadam se da će ova godina biti još uspešnija i da ćemo još veći broj dece uključiti u sistem školskog, ali i rekreativnog sporta jer to je naš zadatak.

Vranjska Banja Udovicic 3 Vranjska Banja Udovicic 2 Vranjska Banja Udovicic 1 Vranjska Banja Udovicic 5

Mnoge škole ne mogu da se pohvale da imaju fiskulturne sale, a kamoli ovako dobre sportske terene kao ova u Vranjskoj Banji. Zato škola i ima dobre vrhunske rezultate.

Naši prioriteti su da obnovimo školsku infrastrukturu, ali i da one škole koje nemaju dobre uslove za obavljanje časova fizičkog vaspitanja to obezbedimo“, rekao je Udovičić.

On se osvrnuo i na Školsku olimpijadu čiji će domaćin narednog meseca biti Varnje.

„Želimo da Vranje ove godine bude centar sporta da bismo ovoj  deci pokazali da je sport ne samo način funkcionisanja fizičke aktivnosti već i način  vaspitanja. Doći će veliki broj dece iz Srbije i zemalja celog regiona i mi ćemo se potruditi da im obezbedimo dobar smeštaj i terene gde će se održavati sportska takmičenja.

Organizacija Školske olimpijade je ne samo privilegija, već i ogromna odgovornost“, zaključio je ministar omladine i sporta.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare