Vršnjaci iz Niša ugostili mališane iz Gračanice

NIŠ

Dvadesetak mališana iz Gračanice, uzrasta od 8 i 10 godina, sa svoja tri trenera bili su gosti niških  vršnjaka sa kojim su odigrali prijateljske fudbalske utakmice, a nakon toga odgledali film “Lil, lil, krokodil” u bioskopu što je za mnoge od njih pravi doživljaj.

     Svi oni treniraju fudbal u Gračanici i Nišu a druženje je počelo oktobra prošle godine kada su Nišlije posetile svoje vršnjake na Kosovu i Metohiji. Tokom boravka u Nišu boraviće u domovima dece sa kojom su se nadmetali u fudbalu.

     “Odušljevljeni smo prijemom i dobrodošlicom u Nišu. Nemamo često prilike da putujemo po Srbiji tako da će deci ovaj prijateljski turnir ostati u najlepšem sećanju“, kaže trener Ljuba Đekić koji veruje da su ova deca upoznala prijatelje za ceo život jer će boraviti u kućama svojim domaćina.

     “Samo onaj ko nije bio dole ne zna kako i pod kojim uslovima ova deca žive. Zato smo se zajedno sa roditeljima naše dece potrudili da im ulepšamo boravak u Nišu“, kaže trener Nemanja Dančetović iz Niša i naglašava da bi bilo lepo kada bi škole širom Srbije sledile ovaj primer i pozivale decu sa Kosova i Metohije na druženje.

    Sva deca su dobila medalje jer su svi koji su se nadmetali u “najvažnijoj sporednoj stvari na svetu” pokazali da neguju sportski duh i prijateljstvo i svi su bili oduševljeni filmom koji su pogledali.

    „Nekima će to biti prilika da prvi put uživaju u projekciji na velikom platnu“, kaže trener malih fudbalera iz Gračanice.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare