Od danas i osnovci u klupama

NIŠ-LESKOVAC-VRANJE

Zimski raspust za učenike osnovnih škola završava se danas i oni su se vratili u školske klupe. Inače, za srednjoškolce zimski raspust se završio nedelju dana ranije i oni su se na nastavu vratili  16. januara.

       Đake u celoj Srbij, pa i u niškim osnovnim i srednjim školama sredinom februara čeka još jedan predah zbog Dana državnosti koji se obeležava 15. i 16. tog meseca. S obzirom na to da ovaj praznik pada u sredu i četvrtak, u školskim kalendarima je predloženo da petak, 17. februar takođe bude neradan dan, pa školarce čeka produženi vikend.

       Učenici će sledeći predah od školske nastave imati u aprilu mesecu kada će se obeležavati praznik Uskrs. Prolećni raspust zvanićno počinje 10.aprila ali će učenici odmor započeti 7. aprila kada se obeležava Veliki petak. Prolećni predah od školskih obaveza trajaće sve do 18. aprila. Već početkom maja, 1. i 2. đaci će neradnim danima obeležiti i praznik rada.

     Učenici osmog razreda školsku godinu završavaju 6. juna, a učenici od prvog do sedmog razreda na letnji raspust idu 20. juna.

    Drugo polugodište za učenike četvrtog razreda gimnazije završava se u utorak, 23. maja, a za učenike trećeg razreda trogodišnjeg i četvrtog razreda četvorogodišnjeg obrazovanja stručnih škola u utorak, 30. maja. Gimnazijalci od prvog do trećeg razreda školsku godinu završavaju 20. juna.

   Polaganje završnog ispita za osmake biće organizovano od 21. do 23.juna.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare