Vrednim učenicima i studentima stipendije grada Niša

NIŠ

                              “Vaše prisustvo i znanje koje ste pokazali u prethodnim godinama znači da ima nade za naš grad. Onima koji studiraju van Niša, a ovde im je prebivalište, želim da se vrate i da pomognu svom gradu da bude još bolji, jer smo tu da jedni drugima pomognemo, da živimo u lepšem i boljem gradu. Želim vam da budete najbolji, da studenti imaju sve desetke, a srednjoškolci petice, da naš kao Grad radujete nagradama koje donosite sa domaćih i stranih takmičenja i da zaista budete ponosni što ste odavde, poručila je gradonačlenica Niša Dragana Sotirovski srednjoškolcima i studentima kojima je uručila ugovore o gradskim stipendijama.

                          Podestila ih je i da Grad Niš ima Kancelariju za mlade koja se nalazi  u Oficirskom domu.

                             “Kancelarija vam je otvorena za svaku ideju svakog radnog dana, a vaša dobra ideja je zadatak za mene i ceo tim da uspemo svaku ideju da primenimo u praksi. Svi ćemo da radimo na tome da za mlade talente koji ostanu na Univerzitetu bude završena zgrada u ulici Branka Krsmanovića i da jednoga dana mogu da konkurišu i dobiju stanove i time reše i stambeno pitanje“, kazala  je Gradonačelnica Sotirovski.

                         Gradonačlenica je u ime Grada Niša uručila  105 ugovora o stipendiranju talentovanih srednjoškolaca i osnovaca. Ugovore je potpisalo 67  studenata i 38 učenika. Mesečni iznos stipendije je 6.800 dinara.

                         “Stipendje će danas biti u celosti isplaćene za šest meseci, po 40.800 dinara. Grad je izdvojio nešto više od 4 miliona za ovih prvih šest meseci i ovo je pravi način da se Grad oduži talentovanim  mladim  ljudima.  Raduje me što ima i studenata sa drugih Univerziteta, a koji su Nišlije, i to su deca koja imaju dobre proseke i dobri su na takmičenjima i kada ih vidite nasmejane i vedre, znate da naš grad ima budućnost. Volela bih da se ta deca koja su na studijma van Niša vrate našem gradu, da to što su naučili i pokažu i da svi pomognemo Nišu da ide u dobrom pravcu“,  dodala je Sotirovski.

                         Među nagrađenim studentima nalazi se i Filip Maslaković, student druge godine Vojno-medicinske akademije u Beogradu.

                          „Značajno je kada je čovek rođen u gradu kao što je Niš, koji ima svoju istoriju i ljude koji prepoznaju omladinu i njihov potencijal. Stipendija mi ne  znači toliko zbog novca koliko mi je činjenica da iza mene i dalje stoji grad . To je vetar u leđa čoveku koji je van rodnog mesta“, kaže student Filip Maslaković.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare