Nais treći na međunarodnom turniru košarke u kolicima u Sofiji

 NIŠ

                              Iz meseca u mesec igrači KKK Naisa čine svoj grad ponosnim! Ovog puta, vratili su se u Niš sa bronzanom medaljom koja je osvojena na međunarodnom turniru košarke u kolicima „Sofija kup”. U konkurenciji dva tima iz Bugarske u jednog iz Crne Gore, osvojili su treće mesto, sa jednom pobedom i dva poraza . Inače, KKK Nais je na ovom turniru ostvario prvu pobedu protiv neke ekipe iz inostranstva.

                           „Naš partnerski klub BKHU Levski odlično je organizovao turnir. Činjenica da su nam od domaćina obezbeđena dva noćenja učinili su da praktično ovaj turnir bude kruna sezone, nagrada za naše igrače i stručni štab. Ovo je najduži boravak našeg kluba u nekom drugom mestu, a to jača timski duh. Iako umorni, video sam reakciju mojih igrača u našoj poslednjoj utakmici turnira – i pobedili smo”,  rekao je trener, profesor Miljan Hadžović.

                                Igračima je prijao vikend u Sofiji na kraju sezone. Nastavak saradnje sa klubovima iz bugarske prestonice bila je prilika za novo iskustvo na terenu.

                               „Relaksirani smo došli na ovaj turnir, bez rezultatskog imperativa, ali da steknemo dragoceno iskustvo za budućnost, za narednu sezonu. Bugarski timovi BKHU Levski i BKHU Balkan imaju dužu istoriju od nas, pa samim tim i bolju organizaciju, kvalitetnija sportska kolica, više igrača, pa čak i navijače. Sarađujemo sa njima skoro dve godine i nadamo se nastavku uspešne saradnje sa našim partnerima iz bugarske prestonice”, kazao  je kapiten Nišlija Bratislav Kostić.

                             Uprava KKK Naisa zadovoljna je dosadašnjim razvojem kluba, a posebno u doba covid-19 pandemije kada su se suočavali sa puno izazova. Posebno se osvrću na tretman koji imaju od strane predstavnika OŠ Ivo Andrić

                             „Sezona je bila izazovna zbog pandemije, ali uz puno borbe ostvarili smo dobre sportske rezultate. Završili smo učešće u Prvoj ligi Srbije, najverovatnije na trećem mestu, prvenstvo nije završeno, imali smo pobedu više nego u prošloj sezoni. Odigrali smo puno utakmica i podigli svoju igru. U svoj sistem smo uveli još dva igrača koje su osobe sa invaliditetom, nabavili smo opremu za trening i transport kolica, postali vidljiviji u javnosti, nastavili dobru saradnju sa lokalnom samoupravom, kao i sa predstavnicima OŠ Ivo Andrić u čijoj sali treniramo – i njima posvećujemo ovu medalju iz Sofije”,  rekao je predsednik Nišlija, profesor dr Marko Aleksandrović. 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare