Kamenički vis, oaza mira za Nišlije, dobio novu osmatračnicu

 NIŠ

                      Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski je sa predsednicom GO Pantelej Natašom Stanković i njenim saradnicima obišla  Kamenički vis, najpopularnije niško izletište, gde je završena rekonstrukcija  izletničke osmatračnice koja posetiocima pruža panoramski pogled na ceo grad i kojom je upotpunjen sadržaj izletišta ponuđen posetiocima. Kamenički vis je izletište koje Nišlije rado posećuju u vreme vikenda, put do izletišta je u dobrom stanju, sadržaji koji su ponuđeni zadovoljavaju njihove potrebe, a sada mogu da uživaju i u pogledu na grad.

                      „Grad će prema gradskoj opštini opredeliti sredstva preko transfera za sve što je potrebno da se ovakva izletišta održavaju jer su oaza mira gde će sugrađani dolaziti sa svojom decom.  Izletište može jako lepo da funkcioniše jer ovde ima svih sadržaja od restorana preko  ogromnog prostora, smeštajnih kapaciteta i igrališta. Kada bi bilo zainteresovanih da se i ove kućice stave u funkciju Nišlije bi ovde mogle da provedu i po nekoliko dana, kazala je Sotirovski.

                      Nataša Stanković, predsednica GO Pantelej ja istakla da je rekonstrukcija osmatračnice bilo primarno pitanje kada se krenulo sa sređivanjem izletišta pred samu letnju sezonu.

                      „ Kada smo krenuli sa obnavljanjem izletišta primarna stvar nam je bila da se osmatračnica rekonstruiše. U tome su nam  pomogle društveno odgovorne firme i javna preduzeća, a Srbija šume su nam pomogle sa materijalom. Za rekonstru je GO Pantelej izdvojila oko 300.000 dinara“, kazala je predsednica GO Pantelej Nataša Stanković.

                     Dodaje da je urađena i ograda da se na samo  izletište ne bi ulazilo kolima.

                    „Napravljena je nova ljuljaška za decu a u planu je da se napravi još jedna.Tokom ove nedelje obnovićemo i igralište koje se nalazi u podnožju samog izletišta. U narednom periodu nas čeka realizacija i još nekih ideja“, kazala je Nataša Stanković.

                     U planu je i da se u saradnji sa Gradom i Turističkom organizacijom osposobe  kućice koje se nalaze  na Kamaničkom visu koje bi koristili posetioci. O tome se pregovara sa ljudima iz Turističke otganizacije Kamenica u čijem su vlasništvu kućice i sa TON-om iz Niša kako bi kućice bile rekonstruisane.

                     Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski je istakla da bi  bila zadovoljna kada bi ovako izgledala sva niška izletišta.

                      „Možda je najkritičnije  stanje na Bojaninim vodama, jer je jako loš put do tamo. Sa predsednikom GO Niška Banja obići ćemo i ovo izletište, jer je mnogo onih  koji se javljaju i kažu da bi grad trebalo da uloži određena sredstva i za njegovo sređivanje. Razgovarali smo sa predstavnicima Skijališta Srbije da vidimo šta je potencijal i kakva je budućnost Bojaninih voda. Trenutno samo u pregovorima tako da  mislim da je to izletište kome treba da se pokloni velika pažnja, jer imamo i Ski klub koji preferira taj deo Niša. Sve su to lepe ideje za budućnost“, istakla je Sotirovski.

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare