“Vredne ruke” sa albanskom i srpskom nacionalnom kuhinjom

BUJANOVAC

U Domu kulture u Bujanovcu večeras je počela 19.po redu dvodnevna manifestacija “Vredne ruke”.

Program je počeo izložbom jela albanske nacionalne kuhinje iz Bujanovca i okoline.

Manifestacija se nastavlja sutra,   u četvrtak, u isto vreme, izlaganjem jela srpske nacionalne kuhinje.
Pre 19.godina “Vredne ruke” su počele kao izložba narodnog stvaralaštva. Na izložbi je bilo izlagano sve što ljudska ruka i mašta može da stvori, od pletenih i vezanih rukotvorina, tapiserija, goblena, narodnih nošnji, duboreza, slika itd, da bi se od pre nekoliko godina manifestacija preorijentisala na spremanju i izložbu tradicionalnih jela iz svih nacionalnih zajednica koje žive na teritoriji opštine Bujanovac i okoline.

Kako kažu organizatori sama manifestacija je prilika za druženje, negovanje tradicije i gastronomsko uživanje i pozivaju sve da posete obe večeri.

“Duart e vyeshme” me kuzhinën kombëtare shqiptare dhe serbe

Postuar nga: JUGPRESS më 13 nëntor 2019

Bujanoc

Në Shtëpinë e kulturës në Bujanovac sonte ka filluar manifestimi dyditor “Duart e vyeshme” i 19-ti me radhë. Programi filloi me ekspozimin e gjellërave të kuzhinës kombëtare shqiptare nga Bujanoci dhe rrethina e tij.

Manifestimi vazhdon nesër, të enjten, në të njëjtën kohë me prezantimin e kuzhinës kombëtare serbe. Para 19 viteve, “Duart e vyeshme” filluan si ekspozitë e artit popullor. Në ekspozitë është prezantuar gjithçka që dora dhe imagjinata e njeriut mund të krijojë, nga punimet artizanale të thurura dhe të qëndisura, tapiserive, gobleneve, kostumeve popullore, gdhendjet në dru, pikturat, etj., me qëllim që para disa viteve manifestimi të riorientohej në përgatitjen dhe ekspozitën e gjellërave tradicionale nga të gjitha bashkësitë nacionale që jetojnë në territorin e komunës së Bujanocit dhe rrethinës së tij.

Siç thonë organizatorët, vetë veprimtaria është një mundësi për shoqërim, ruajtjen e traditës dhe kënaqësisë gastronomike, dhe i ftojnë të gjithë t’i vizitojnë të dy netët.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare