Vredne donacije Zdravstvenom centru Vranje

VRANJE

Zdravstveni centar Vranje dobio je dve vredne donacije, holter pritiska za Interno i digitalni inhalator za Pedijatrijsko odeljenje.

„Donacije su postale svakodnevica u Zdravstvenom centru Vranje i želim da pohvalim sva preduzeća i pojedince koji na ovaj način iskazuju svoju društvenu angažovanost, jer na kraju svi smo mi potencijalni pacijenti ove zdravstvene ustanove“, izjavila je  direktorka dr LJiljana Antić.

Ona je dodala da je holter pritiska vrednosti 250 hiljada dinara doniralo jedno vranjsko preduzeće čiji vlasnik želi da ostane anoniman.

Inhalator vrednosti 60 hiljada dinara je donacija Dejana Antića, doktora istorijskih nauka iz Vranja koji je odrekao dela novčane nagrade koju je dobio povodom Dana grada, 31. januara.

Obrazlažući razloge zbog kojih je odlučio da Službi pedijatrije donira inhalator, Antić je rekao da je Vranje najjužnija etnička tačka naše zemlje i da ulaganje u nauku, zdravstvo, kulturu jeste zapravo ulaganje u budućnost.

„Svaka donacija znači unapređenje rada, dijagnostike i lečenja i krajnji cilj je efikasnija zdravstvena zaštita za naše građane. Lekari će na ovaj način unaprediti svoj rad“, smatra upravnik Opšte bolnice Vranje, dr Saša Đorđević.

 Cilj je, kaže, da se smanji odliv pacijenata ka privatnim ordinacijama.

„Sa već postojećim holterom pritiska, ovim koji smo danas dobili i očekujemo donaciju još jednog ovakvog aparata koji je namenjen pacijentima kojima se radi 24 časovni monitoring srčanog ritma i pritiska, sasvim sigurno ćemo smanjiti listu čekanja za ovu zdravstvenu uslugu i bićemo u mogućnosti da omogućimo praćenje pritiska na holter aparatima za 100 pacijenata na mesečnom nivou“,  istakao je načelnik Službe za internu medicinu, dr Milan Mladenović.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare