Vratila se deca iz hraniteljskih porodica sa sedmodnevnog odmora na Zlatibora

NIŠ

U organizaciji Gradske opštine Medijana, 27-oro dece i 14 hranitelja, sa najlepšim uspomenama, vratilo se sa sedmodnevnog odmora na Zlatiboru.

Boravak u odmaralištu „Boem“, gde su im bili obezbeđeni smeštaj i hrana, bio je još jedan poklon Gradske opštine Medijana, deci u hraniteljskim porodicama.

Deca su, pored igranja u snegu, grudvanja, sankanja, vreme provodila igrajući društvene igre, stoni tenis i imala niz drugih edukativnih i kreativnih aktivnosti, za čiju je realizaciju bilo zaduženo stručno lice, odnosno supervizor.

Ova akcija, zahvaljujući kojoj su, deca u hraniteljskim porodicma, mogla da uživaju u zimskim čarolijama i lepotama Zlatibora, nastavak je saradnje najveće niške opštine, sa Centrom za porodični smeštaj i usvojenje Niš.

Da podsetimo, Gradska opština Medijana, kao jedina u Srbiji koja ima Fond za hraniteljstvo, organizovala je rođendanske proslave deci iz porodičnog smeštaja, koja borave u hraniteljskim porodicama i koja su tradicionalno gosti na Medijaninom Festivalu dečijeg stvaralaštva i stvaralaštva za decu, uručivala im prigodne poklone, organizovala boravak u Divljani, a sve u cilju uspešnije socijalizacije i poboljšanja položaja dece, koja odrastaju u hraniteljskim porodicama.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare